Google Earth'a 3D Harita Geldi ve Baştan Aşağı Yenilendi! - Haberler - indir.com

Google Earth'a 3D Harita Geldi ve Baştan Aşağı Yenilendi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-20 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

22 Nisan gününde Dünya Günü kutlanacak ve bu gün öncesinden Google'dan harita servisine yeni bir güncelleme geldi. Uzun zamandır aynı çizgisinde devam eden Google Earth uygulaması Chrome ile birleşme yaparak hem Android tarafında hem de Google Chrome tarafındaki versiyonları yenilendi. Bu yenilenme ile beraber kullanıcılara artık üç boyutlu haritalar sunulacak. Diğer yandan hem Chrome versiyonundan hemde Android uygulaması üzerinden rehberli turlara katılmak mümkün olacak ve dünyanın popüler noktaları gezilebilecek.

Google Earth uygulaması ile interaktif yapılacak turlar ile kullanıcıya belgeselciler, bilim insanları ve diğer alanında uzman rehberler eşlik edecek. Bu servise uygulama üzerine eklenen 'Kaşif' sekmesi üzerinden erişilebilecek. Bu bölüm kapsamında şuan için 50'den fazla tur bulunmakta ve zamanlar bu tur mekanlarının artması bekleniyor. Bu turlar kapsamında ünlü isimler de kullanıcılara bazı bilgiler veriyor. Tanzanya'da Gombe Milli Parkı'na bir gezi rehberinde primat uzmanı olan Jane Goodall ve ekibi rehberliği üstlenmekte.

Bu turlara BBC Earth ekibinin prodüktörlüğü yapılanlar haricinde Susam Sokağı'ndan Lola da Meksika turunda Mayalar hakkında çocuklara bilgiler veriliyor. Yeni Google Earth sistemi ile beraber kullanıcılara yeni bir 'Kendimi şanslı hissediyorum' isimli butonda sunuluyor. Bu butona basıldığında ise kullanıcılar otomatik olarak seçilen bir yere götürülüyor. Bu yer herhangi bir bölge olabiliyor, Japonya'dan kiraz çiçekli bahçe de olabilir, İtalya'da bir opera evi de olabiliyor.

Diğer yandan kullanıcının bulunduğu konuma dair bilgilerin bulunduğu bir kartta eklenenler arasında. 3D özelliği ile gezdikleri mekanları üç boyutlu olarak görebilecekler ve sağ alt köşedeki 3D ikonu bu özelliği aktif etmek için kullanılıyor. Bu arayüz yenileme çalışmaları iki yıl önce başlanıldı ve Android ve Chrome tarafına yeni özellikler kullanıcılara sunuldu. Yakın zamanda ise iOS uygulamasına bu yeniliklerin geleceği belirtilmekte.

https://www.youtube.com/watch?v=O-XidwKsKAE





PAYLAŞ