Google Chrome'da Kullanıcılar İçin Önemli Güncelleme Geliyor - Haberler - indir.com

Google Chrome'da Kullanıcılar İçin Önemli Güncelleme Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-20 11:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet üzerinde gezinti yaparken ortaya çıkan dolandırıcılık içerikli reklamlar, virüs linkleri gibi içerikler birçok kullanıcı tarafından beğenilmiyor ve rahatsız edici düzeyde olabiliyor. Özellikle bir linke tıklanıldığı zaman otomatik olarak oynamaya başlayan videolar can sıkıcı düzeyde olabiliyor. Google ise sonunda bu soruna çözüm olarak Chrome internet tarayıcısı üzerinde yapacağı güncelleme ile otomatik açılan videolar dönemini sonlandırmaya hazırlanıyor. Özellikle sesi yüksek seviyede unutulmuş bir cihaz ile açılan bir sayfada birden bire otomatik bir şekilde oynamaya başlayan videolar kullanıcıları zor durumda bırakabiliyorlar.

Bilgisayar kullanırken bu durumun önüne geçmek için birçok eklenti ve program kullanılarak önüne geçilmesi mümkün olunabiliyor. Ancak mobil tarafta bu durumu engellemek mümkün olmuyor. Ancak Google Chrome'un yeni güncellemesiyle beraber artık internet sitelerinde yer alan videoların otomatik bir şekilde oynanması önlenmiş olacak. Sesi yer almayan videolar için ise bu durumun bir işlevi bulunmayacak. Yeni Chrome güncellemesi ile bu destek sadece masaüstü sürüme değil mobil sürüme de verilmiş olacak. Bu noktada artık kullanıcılar Chrome internet tarayıcısı üzerinden bir gezinti yaparken artık aniden oynamaya başlayan videolar olmayacak.

Google tarafından belirtilene göre gerekli test ve beta aşamaları doğru bir şekilde ilerler ise Chrome'un bu güncellemeyi Ocak 2018 yılından itibaren kullanıcılara sunması bekleniyor. Son olarak Google Chrome'un Android sürümünü Google Play Store ve iOS sürümünü ise App Store üzerinden indirebileceğinizi hatırlatalım.





PAYLAŞ