Google Chrome'a yeni uzantı; şifreleme - Haberler - indir.com

Google Chrome'a yeni uzantı; şifreleme

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-18 14:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Google Chrome pek çok kişinin tercih ettiği bir tarayıcı. Çoğunlukla hızlı olması ve veri kullanımındaki tasarrufundan dolayı tercih edilen Google Chrome'un aynı zamanda şifrelenebildiği kullanıcılar tarafından pek bilinmeyen bir özellik.

Google, küresel Gmail trafiğinin yüzde otuzundan fazlasının, e-posta göndereni ile alıcısı arasındaki geçişin bir kısmında şifrelenmemiş olduğunu gösteren yeni bir rapor yayınladı. Bunu düzeltmek için, Google, End-to-End uzantısını yükleyen herhangi bir kullanıcı için Chrome tarayıcısından çıkan tüm verileri şifreleyecek bir uzantı geliştirdi ve kamuoyuna açık olan bir eklenti.

Bu güvenli sifreli HTTPS bağlantısı üzerinden her zaman veri aktarılıyor ve Gmail'e  giden trafiğin yüzde 100'ü şifreleniyor. Gerçek şu ki, HTTPS sadece verileribilgisayardan, tarayıcıdan ve Google'ın sunucularına şifrelenmiş olduğu anlamına gelir.

Hatırlanacağı üzere, birkaç ay öncesine kadar Google, kendi veri merkezlerindeki sunucular arasındaki bağlantıları şifrelemedi. Bu, ABD Ulusal Güvenlik Dairesi tarafından gözetim operasyonları yürütmek için sömürüldüğü iddia edilen bir savunmasızlık haline geldi. Bu, biraz fazla öfke yarattı ve Google, bu bağlantıları şifreleyerek yanıt verdi.

Artık Gmail ile bir e-posta gönderildiğinde, bu e-posta bilgisayardan, tarayıcıdan, Google'ın sunucularına ve Google'ın sunucuları arasında ve dışında şifreleniyor. Verilerin Google'ın kontrolden çıkıp geçtikten sonra ve daha sonra şifreli kalmasını sağlamak için veriler şifre altına alınmıştır. Gmail'den Gmail'e iletişim kuruluyorsa, her zaman şifrelenmeli. Bu veriler aktarım sırasında şifrelemeyi yansıtıyor ve maalesef, bazı şirketler kurallarda olduğu gibi gizlilik ve güvenlik konusunda çok ilgilenmiyorlar.





PAYLAŞ