Google Chrome'a beklenen destek geliyor - Haberler - indir.com

Google Chrome'a beklenen destek geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-14 14:12:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Windows 10 işletim sistemine sahipseniz ve Google Chrome tarayıcısını kullanıyorsanız yeni sunulan bu özellik tamda size göre diyebiliriz. Bir süredir gelmesi beklenen desteğin nihayet Chrome'a sunulacağı tarih ve detaylar ortaya çıktı. Chromium proje detaylarında ortay çıkan bilgilere göre Google yakın bir dönemde Chrome tarayıcısı için Windows 10 masaüstü bildirim desteği getirebilir. Kullanıcılar tarafından varsayılan bildirim desteği uzun zamandır bekleniyordu ve bu özelliğin ilk talep başvurusu ise 2015'te gerçekleşmişti.

Çalışmalar henüz sürerken bu bildirim özelliğinin Chrome'a eklenmesi için geliştirmeler devam ediliyor. Bir sonraki büyük Chrome sürüm güncellemesinde özelliğin farklı bir varyasyon ile gelebileceği düşünülüyor. Şirketin şuan için satır içi cevaplar, listeler, görseller ve ilerleme çubuğu üzerinde yoğun bir çalışma sürdürdüğü ifade ediliyor. Bu sayılan özellikler Windows 10 Anniversary Update tarafından desteklenmezken Chrome için yeni bir Windows sürümü üzerinde çalışıldığı ifade ediliyor.

Bu özelliğin deneme sürümünün ne zaman sunulacağı henüz bilinmezken masaüstü bildirimlerinin geliştirilme sürecinde olduğu netleşti diyebiliriz. Bu özellik Chrome'da devreye girer ise tarayıcının destek sağlamış olduğu diğer işletim sistemleri klasik bildirim sistemine sahip olacaklar.





PAYLAŞ