Google Çeviri Yapay Zekasına Yeni 3 Dil Eklendi - Haberler - indir.com

Google Çeviri Yapay Zekasına Yeni 3 Dil Eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-08 12:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google makineler tarafından yapılacak olan çevirilerin daha doğal ve doğru çeviri yapabilmesi adına çalışmalar yapıyor. Bu noktada geçen yıl kalıp cümleleri otomatik olarak çevirmekten vazgeçen firma Google Nöral Otomatik Çeviri isimli yeni bir yapay zeka sistemini aktif etmişti. Bu yapay zeka kapsamında çevirilen dillerin içine ise üç yeni dil daha eklendiği açıklandı. Yeni yapılan açıklama ile Google Nöral Otomatik Çeviri sisteminde artık Rusça, Hintçe ve Vietnamca dilleri de desteklenecek.

Google Nöral Otomatik Çeviri sistemine bakacak olursak, bu sistem cümleleri ayırmadan bütün olarak çeviren ve bununla beraber kalıp cümleleri en doğru olarak çevirip kaliteli sonuçları vermeye yarayan bir sistem diyebiliriz. Bu sistem cümle içerisindeki kelimelerin öncesi ve sonrasında gelen kelimelerinide karşılayacak ve anlayacak. Bu sistem daha çok Çinçenin Mandarin lehçesi gibi dillerde öne çıkarak işe yarıyor diyebiliriz. Öyle ki bu dillerde kelimeler bulundukları kalıplara göre çeşitli anlamlar taşıyabiliyorlar. Buda çevirilerin daha zor olacağı anlamına geliyor. Ancak bu sistem ile o durumunda üstesinden gelinerek doğru çevirileri yapılabilmektedir.

Bu Google Nöral Çeviri sistemli ilk olarak geçen yıl Çinçe Mandarin lehçesinde aktif olarak kullanılmaya başlanmıştı. Daha sonra aralarında Türkçe'nin de bulunduğu toplamda 7 dili desteklemeye başlamıştı. Bu diller; Türkçe, Fransızca, Almanca, İngilizce, Japonca, Portekizce ve Korece'den oluşmaktadır. Dünya nüfusunun üçte biri gibi bir oranı da bu dilleri konuştuğu için Google Çeviri üzerinden yapılan sorguların yüzde 35 ve üstü gibi bir oranda bu dillerden oluştuğu Google tarafından belirtiliyor. Google'ın nöral otomatik çeviri sistemini ise ileride Çeviri uygulaması kapsamında 103 dilde desteklemeyi hedefliyor.





PAYLAŞ