Google Asistan'a Shazam Benzeri Bir Şarkı Tanıma Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Google Asistan'a Shazam Benzeri Bir Şarkı Tanıma Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-07 17:27:08
Editör : Ercan Kızılkoca
Kategori : Teknoloji
Google'ın sesli asistanı yeni bir güncelleme ile ev sahipliği yapmaya başlamıştır. Asistan bundan sonra şarkıları da tanıyacak.

Günümüzde de duymuş olduğumuz gibi, fakat bir türlü hatırlayamadığımız şarkılar için Shazam gibi oldukça fazla yardımcı uygulamalar bulunmaktadır. Her zaman kullanmasak bile bazı durumlarda imdadımıza koşucak olan bu uygulamalar, adını sanını bilmediğiniz şarkıları hemen bulmanızı sağlıyor.

Uzun bir süredir bu hizmeti sunmak isteyen Google, bunu Pixel 2 cihazlarına getirecek ve yeni telefon sahiplerini memnun etmeyi hedefliyordu. Yapmış oldukları yeni açıklamaya göre ise nihayet Google Asistan, Shazam'la rekabet etmeye başlıyor.

Şu sıralar ABD'de dağıtımı başlamış olan bu yeni özellikle Google Asistan'a 'What song is this'' veya 'What's this song' gibi sorguları sorabilirsiniz. Şu anda Shazam'ın veritabanı kadar geniş olmayan uygulama, veritabanında bulunmuş olan 10.000'den fazla popüler parça ile, sizin dinlettiğiniz parçaları kıyaslayarak doğru sonuca ulaşmaya çalışıyor.

Şu an için ABD dışında hizmet vermemiş olan bu özellik, veritabanını güçlendirince Türkiye olmak üzere diğer ülkelerde de serbest bırakılacaktır.





PAYLAŞ