Google Asistan iPad'e uyarlandı! - Haberler - indir.com

Google Asistan iPad'e uyarlandı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-14 14:11:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Sevilen asistan uygulaması Google Asistan, bugün iPad kullanıcılarının deneyimine sunuldu.  14 mart itibari ile App Store'dan indirilme işlemi başladı. Artık iPad kullanıcıları akıllı evlerini kontrol etmek, arama yapmalarına, metin göndermelerine, hatırlatıcılar ve daha fazlasını Apple tabletlerinden almalarına olanak tanımak gibi eylemleri gerçekleştirebilecekler.

 Bugün iOS'a gelen Google asistan  uygulaması İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Japonca, Portekizce (Brezilya) ve İspanyolca dillerinde kullanıma sunulacak. Daha önce kullanıma sunulan Google Asistan uygulaması yalnızca ingilice dil desteği ile birlikte gelmişti. IPad'de Google asistan kullanımı iPhone'da olduğu gibi benzer bir deneyim sunuyor, tek gerçek fark, daha geniş ekran ve sadece iPad'e özgü özellikler, çoklu ekranlar ve bölünmüş ekran gibi detaylar olarak karşımıza çıkıyor.

Amazon Echo, Google Home ve Apple'ın HomePod'u gibi akıllı hoparlörlerin artan çekişmesi devam ediyorken, sesli yardım cihazları mobil cihazlarla daha da geniş bir alana erişme potansiyeline sahip. Bu nedenle, Google Asistan veya Amazon'un Alexa uygulaması gibi uygulamaların, yalnızca Android donanımları veya Fire tabletler gibi kendi donanımlarını değil tüm platformları desteklemesi kritik öneme sahiptir. Dün Amazon tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa Alexa'da diğer platformlara uyarlanacak. Bunların yanı sıra İOS'un Siri'si oldukça başarılı bir performans gösteriyor ve ne Amazon'un Alexa'sı ne Google'ın Asistan'ı Siri kadar pratik bir kullanıma sahip değil.

iPad de çalışmaya başlayan Google Asistanın çalışma şeklide İOS'a göre ayarlanmış durumda. Google Asistan'a bir arkadaşınıza mesaj atmasını veya bir arkadaşınızı aramasını istediğinizde,bu bilgiyi sizin için yetkilendirdikten sonra iOS Adres Defterinizden alacak. Ayrıca, diğer şeylerin yanı sıra, e-posta yazmanıza, hatırlatıcılar ve takvim etkinlikleri ayarlamanıza, müzik çalmanıza, gezinmenize, sorularınızı yanıtlamanıza, TV'nize yayın yapmanıza ve bağlı akıllı ev cihazlarınızı kontrol etmenize yardımcı olabilir. Yeni uygulama aynı zamanda iOS 11 ile iPad'de çoklu görevden faydalanacak ve diğer pencerede başka bir görevi yerine getirirken asistanla sohbet etmenize olanak tanıyacak. App da dikey veya manzara modunda çalışacak.





PAYLAŞ