Google Asistan Android cihazlara da gelmeye hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Google Asistan Android cihazlara da gelmeye hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-16 14:17:57
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple tarafından geliştirilen, yapay zeka Siri kullanıcılar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan bir özellik olmuştu. Buna karşılık olarak Siri'ye rakip Google'dan geçtiğimi yıl içerisinde geldi ve Google'da kendi asistanı Google Asistan (Google Assistant)'ı tanıttı. Fakat Google Asistan'ı kullanabilmek için koşulan şart, Pixel serisinden bir akıllı telefona sahip olmaktı. Bu nedenle her Android kullanıcısı bu özellikten yararlanamıyordu. Geçtiğimiz günlerde gelen bir açıklama ile bu şartın kalktığı öğrenildi. Ses komutlarıyla çalışan ve kullanıcıların işini oldukça kolaylaştıran yapay zeka Google Asistan, bundan sonra Android cihazlarda kullanılabilecek.

Yapay zeka teknolojisi son yıllarda oldukça gündeme gelen ve ilgi gören teknolojilerden biri olmuştu. Bunun en yaygın örneği Apple'ın Siri'siyken, Google ona rakip Google Asistan'ı çıkardı. Google Asistan, sesli komutlarla çalışıyor, gerektiği yerde yazarak iletişim kuruyor ve kullanıcılarına oldukça kolaylık sağlıyor. Google Asistan ilk çıktığında sadece Pixel serisi telefonlar için kullanılırken, şimdi gelen haberle bu şartın kaldırıldığı ve tüm Android telefonlara geleceği öğrenildi.

Google, Google Asistan'ı Pixel cihazlarıyla sınırlı bırakmayarak, 6.13 olarak adlandırılan güncellemeyle birlikte Nexus 6P ve Samsung Galaxy Note5'in de Google Asistan'ı çalıştırabileceğini açıkladı. Bu durumun fark edilmesi üzerine yapılan ayarlamalar sonucunda, bu cihazların kullanıcıları Artık Google Asistan'a sahipsiniz.' bildirisiyle karşılaştı. Henüz diğer Android cihazlarda çalışmayan Google Asistan'ın, diğer cihazlarda da çalışması için uğraşıldığı biliniyor. Sözü geçen cihazlardan Nexus 6P, Android 7.1.1 işletim sistemine ve Galaxy Note5 ise Android 6.0.1'e sahip olması gerekiyor. Aksi takdirde, Google Asistan cihazınıza gelse bile düzgün çalışmayabiliyor.





PAYLAŞ