Google Arama Uygulamasının Hafif Versiyonu Geliyor - Haberler - indir.com

Google Arama Uygulamasının Hafif Versiyonu Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-17 17:00:04
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın popüler olarak kullanıldığı düşünülen Arama uygulamasının şimdi ise daha farklı bir versiyonu geliyor. Uygulamanın daha hafif bir versiyonunun test edildiği ortaya çıktı. Söz konusu bu yeni versiyon daha çok internet bağlantısının zayıf ve yavaş olduğu bölgeler için uygun olacak diyebiliriz. Android Police kaynaklı ifadelere göre uygulama şuan için sadece Endonezya'daki Play Store'lar üzerinde yer alıyor durumda. Search Lite adlı bu uygulama içerisinde geçen 'Lite' adı ile de hafif bir niteliğe sahip durumda. Görünüş ve kullanım bakımından birçok platforma destek sunacak olan bir arama uygulamasına benziyor. Kullanıcılar sesli yada yazılı bir şekilde aramalar gerçekleştirebiliyorlar.

Diğer yandan Google haberler, hava durumu, çeviri ve işletmeler gibi yerel bilgilerinde yer aldığını ifade edelim. Normal Google arama uygulaması kullanıcıları sadece bir arama çubuğuna sahipken aşağı kaydırdıkça fotoğraflar ve haberler gibi diğer servisleri görüyorlardı. Bu daha hafif versiyonda ise tüm bilgiler kullanıcıların karşısında ikonlar ile yönetilmesi için sunuluyor.  Bu noktada ikonlarla dolu bir ana ekran görüntüsüne sahip bir arayüz diyebiliriz. Asıl farklı nokta ise veri kullanımı noktasında ortaya çıkıyor. Çok az veri kullanan bu uygulama kullanıcıların zayıf internetli ortamlarda bile içerikler erişmesine olanak sağlıyor.

Google buna benzer bir adımı YouTube içinde Go uygulaması ile test etmiş ve Hindistan üzerinde kullanıma sunulmuştu. Daha düşük veri tüketimi olan bir başka yazılım Android Go üzerinde de çalışmalar sürüyor. Googel'ın yakın zamanda Android Go hakkında da yeni bilgiler sunması bekleniyor.





PAYLAŞ