Google Arama Sonucu AMP Logosunu Değiştiriyor - Haberler - indir.com

Google Arama Sonucu AMP Logosunu Değiştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-19 18:00:51
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google bildiğiniz üzere arama motoru algoritmasında zaman zaman değişiklikler ve yeniliklere giderek kullanıcı deneyimini ve web site trafiğini en iyi seviyeye getirmeyi hedefliyor. Bununla alakalı olarak geçtiğimiz zamanlar mobil arama sonuçların AMD (Accelerated Mobile Pages) adlı yeni bir hızlandırılmış mobil sayfa özelliğini getirmişti. Bu özellik ile mobilde yapılan arama sonuçları daha dikkat çekici oluyor ve gri-slik renk tonlarına sahip AMP logosu ile bu hızlandırılmış sayfaları belirtiyordu. Bu sayede kullanıcılar içeriğe çok hızlı bir şekilde giriş yapabiliyor ve sayfanın yüklenmesini beklemiyorlardı. Şimdi ise bu AMP sisteminde bir yeniliğe gidilerek artık AMD logosu daha kalın ve koyu renge sahip olarak belirgin bir halde olacak.

Henüz test aşamsında olan bu yeni görünüm için SEO danışmanı olan Aleyda Solis tarafından paylaşılan içerik ile beraber bu yenilik gözükmüş oldu. Google'ın AMP teknolojisi ile sunmuş olduğu sayfalar daha hızlı yüklenerek kullanıcıya sunulacak ve o site ön plana çıkmış olacak. Ancak AMP noktasındaki tek sorun ise kullanıcıların bu ikonun ne olduğu bilmedikleri ve özellik olarak ne işe yardığını bilmiyor olmaları diyebiliriz.  Hatta ortaya çıkan bazı verilere göre kullanıcıların bir kitlesi bu AMP simgesini reklam olarak algıladıkları için tıklamadıkları ortaya çıktı.

Google ise AMP özelliğini internet kullanıcılarının sayfalara daha hızlı erişmesi adına cache özelliği olduğunu net olarak belirtiyor. Google cache sunucularını kullanarak içerikleri en hızlı bir şekilde kullanıcıya sunuyor. Ancak kullanıcılar bu AMP ile her zaman en güncel içeriğe ulaşamadıkları için Google'ın bu konu üzerindeki araştırmaları sürüyor.  Bakalım Google'ın yeni AMP simgesi site trafikleri anlamında ne gibi etkiler sunacak göreceğiz.





PAYLAŞ