Google Arama Algoritması Güncelleniyor - Haberler - indir.com

Google Arama Algoritması Güncelleniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-27 10:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

İnternet devi Google, arama motoru üzerinde bazı zamanlar yaptığı geliştirmeler ve güncellemeler neticesinde kullanıcıların arama deneyimini en iyi hale getirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Kullanıcılara aradıklarını direkt ve kolay bulma adına sistemini geliştirmeye devam eden şirket, yeni yaptığı güncelleme ile kullanıcının aradığı ile yanlış sonuçların çıkmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Bu noktada Google, geçen aylarda ortaya çıkan haber ve iddialara göre arama motoru sonuçlarında yanlış sonuçlar çıkarttığı iddiaları gündeme gelmiş ve yoğun bir eleştiri yağmuruna tutulmuştu.

Bu yanlış sonuçlarında sahte haberlerin yayılmasına sebebiyet verdiği için Google yapacağı yeni güncelleme ile kullanıcılardan aldığı geri dönüşleri önemseyerek sahte içeriklere sahip haberleri sonuçlarında göstermeyecek. Ayrıca bu sahte haberlerin yanı sıra ırkçı ve toplumsal değerlere hakaret ve zarar içeren içerikleride sonuçlarında daha iyi filtreleyecek. Yeni arama motoru güncellemesi ile beraber Google yeni algoritmasına kavuşuyor ve bu algoritma ile daha güvenilir kaynaklar üst sıralara taşınacak ve doğru bilgi içeren sitelerde yine üst sıralarda yer alacak.

Yeni algoritma, sonuçlardaki kaynakların hangisinin daha güvenilir hangisinin daha sahte olduğu için ise kullanıcılar tarafından yapılan geri dönüş bilgileri sayesinde tespit edilecek. Bir arama gerçekleştiğinde çıkan arama sonuçlarının her birinin altında geri dönüş için bir menü yer alıyor. Buradan kullanıcılar arama sonuçlarında çıkan içerik hakkında yorum bırakabilecek ve bu sayede Google, bu içeriğin doğruluk oranını belirlemiş olacak. Sonuçlar hakkında yanlış, doğru, yanıltıcı yada hakaret veya ırkçılık içerikli gibi dönüşler sağlanabilecek. Ayrıca bu geri dönüş hazır cevapların yanına kullanıcı yorumuda eklenebilecek.





PAYLAŞ