Google, alışveriş aramalarından daha fazla para kazanacak - Haberler - indir.com

Google, alışveriş aramalarından daha fazla para kazanacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-19 12:40:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Başarılı arama motoru Google, kendisini yenilemeyi sürdürüyor. Aynı zamanda kullanıcıların faaliyetlerinden edindiği geliri de artırmak gibi bir hedefi söz konusu. Google, hizmetini kullanarak herhangi bir şey aradığınızda ve reklamları gördüğünüzde sağlayıcı firma, yani Google gelir kazanıyor. Ancak Google'ın para kazanmakla alakalı başka planları var.  Artık alışveriş yapanların sorgularını daha büyük bir gelir kaynağına dönüştürecek bir uygulama getiriyor. Reuters, şirketin 'Nereden alabilirim'' Gibi bir soruyu girdiğinizde, ürünlerini arama sonuçlarında listelemelerine izin vermek için Target Walmart, Home Depot ve Costco gibi büyük perakendecilerle ortaklık kurduğunu bildirdi.

Google'ın motoruyla yürütülen milyonlarca görüntülü aramadan, bir ürün programı başlatmaya yönelik hareket, ürün resimleri ve bunların nasıl satın alınabileceği ile ilgili sorular içeriyordu. Bu inisiyatifin bir parçası olarak, perakendeciler Google'a, yaptığı hizmetlerle yapılan her alışverişte ödeme yapacaklar.

Bu, insanların bu soruya cevap bulması için sürekli olarak daha fazla yol geliştiren Google için çok büyük bir adım olabilir.  Masaüstü ve mobil arama araçlarının yanı sıra, telefonlarda ve akıllı hoparlörlerde yapılan sorgulamalara yanıt veren sesle çalışan Asistanı'na ek olarak şirket, yer işaretlerini, kartvizitlerden iletişim bilgilerini ve hatta ürünlerinizi tanıyan Lens aracını geliştiriyor.  Bu, şirkete satın almak isteyebileceğiniz şeyler için daha fazla seçenek sunacağı anlamına geliyor. Amazon'un kendi cihaz ve hizmet portföyünü nasıl büyüttüğüne bakılacak olursa, rakip firmalar benzer stratejiler uyguluyor gibi görünüyor.

 





PAYLAŞ