Google, akıllı asistan satışında sonunda Amazon'u solladı - Haberler - indir.com

Google, akıllı asistan satışında sonunda Amazon'u solladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-25 13:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Son dönemlerde yavaş yavaş popüler olmaya başlayan teknolojilerden birisi, evimizdeki akıllı asistanlar. Akıllı asistan anlamında hizmet sunan iki dev şirketin Google ve Amazon olduğu biliniyor. Google bu anlamda Google Home ile Amazon ise Amazon Echo ile kullanıcıların karşısına geçiyor. Bugüne kadar bu anlamda iki dev şirket arasındaki çekişmede Amazon galip geliyordu. Akıllı aiastan satışlarında Google, Google Home ile Amazon Echo'yu alt etmeyi başaramıyordu. Son gelen satış rakamlarına bakıldığında ise, Google'un sonunda şeytanın bacağını kırdığı görüldü. Google Home, bu kez Amazon Echo'dan daha fazla satış rakamına ulaşmayı başardı.

Google Home, Echo'dan iki yıl sonra çıkmış olmasına rağmen rakibine yetişti

Google Home, Amazon'un Amazon Echo adlı akıllı asistanı piyasaya sürüldükten 2 yıl sonra çıktı. Bu nedenle, Echo bir süredir bu anlamda Google'a hükmetmeyi başarıyordu. Fakat Google Home uzun süren çekişmenin sonucunda rakibini yakalamayı başardı. İki akıllı asistan arasından hangisinin daha iyi olduğu konusu uzun zamandır tartışma konusu. Sonuçlar, hiçbir zaman net olmamakla birlikte bu durum göreceli bir konu olarak görüldü.

2018 yılının ilk çeyreğinde yapılan satışlara bakıldığında, Google Amazon'u geçmeyi başardı. Teknoloji devi 2018'in ilk çeyreğinde 3,2 milyon dolar gelir sağladı. Amazon'a bakıldığında ise bu rakam 2.5 milyon dolar. Google'ın bu başarasının nedeni biraz da akıllı asistanların dünya genelinde daha popüler olmaya başlaması ve daha çok kullanılması.





PAYLAŞ