Gmail'in yeni tasarımındaki, işlevsel özellik - Haberler - indir.com

Gmail'in yeni tasarımındaki, işlevsel özellik

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-16 12:30:00
Editör : Esat Karaman
Kategori : Teknoloji

Kendisini sürekli olarak güncel tutan Google şirketi hizmetlerini'de güncel tutmakta.Google Gmail, web sürümünü baştan tasarlayacak. Çok fazla kişi tarafından kullanılan mail uygulaması olan Gmail yeni tasarımla riske girebilir sonuçta baştan tasarlanmış olan bir yapı illaki bir güvenlik açığı olacaktır. Ancak bu Google işine belli olmayabilir belkide uzun zamandır bunun üzerinde çalışıyorlardırlar.

Google'nin işlevsel bir tasarıma geçeceğini düşünmekteyim. Bu tasarım şöyle olabilir ; Google, takvim, planlayıcı ve diğer uygulamaları daha düzenli bir şekilde gösteren bir arayüz ayrıca kenar çubuğuyla Gmaili daha erişebilir ve kolay kullanılır bir hale getirmeyi amaçlıyor olabilirler. 

Bu özelliklerin arasında e-postaların geçici olarak silinmesini ve okunma süresini erteleyebilme özelliği de yer almaktadır. Kullanıcılar yanlışlıkla açılan maillerde dilerlerse karşı tarafa okundu bildiriminin gitmesini önleyebilecekler. Yeni kenar çubuğu önümüzdeki hafta içinde test amaçlı G Suite ve Gmail kullanıcılarına dağıtılacak.

Google'dan güzel bir tasarım bekleyen kullanıcılar G-Suit'de bu özelliklerin birazını deneyebilirler. Google isteyen kullanıcılara eski tasarımı'da kullandırabilir. Bu sayede kullanıcılar kıyaslama yapabilirler. Ancak ilk aylarda önceki sistemi arayacak gibi görünüyoruz.

 

 





PAYLAŞ