Gmail'in Yapay Zeka Desteği Nasıl Çalışıyor? - Haberler - indir.com

Gmail'in Yapay Zeka Desteği Nasıl Çalışıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-16 13:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google, mail servisi olan Gmail'de büyük bir yenilik yapmış ve servisin tasarımını baştan aşağı yenilemişti. Ayrıca yapay zeka yeniliklerine de giden şirketin Gmail üzerinde yapmış olduğu yapay zeka destekli akıllı cevaplama sistemi dahada detaylandı. Google artık e-posta yazarken kullanıcılara yardım edebilecek. Google'ın gerçekleştirmiş olduğu I/O konferansı kapsamında 'akıllı mesaj oluşturma özelliği' adlı yeniliğini açıklamış ve bu özellik için yakın zamanda Türkçe dil desteğinin de gelmesi bekleniyor.

Artık yazı yazarken otomatik tamamlama özelliği ile oldukça kolay içerikler çıkartılabilecek. Bu özellik hem mail oluştururken hemde mail cevaplama da kullanılabilecek. Gmail sistemine giriş yaptığınızda sağ üst alanda yer alan Ayarlar butonu kısmından 'Deneysel Özellikleri Etkinleştir' bölümüne basarak yeni özelliği deneyimleyebilirsiniz. Ancak şuan için bu özelliğin İngilizce posta gönderimlerinde aktif olacağını ifade edelim.

Mail gönderirken ve cevaplarken pratikliği arttıracak olan yeni yapay zeka sistemi çok yakın bir zamanda birçok dile destek sunacak. Google'ın tasarımını da yenilemiş olduğu Gmail'in yeni özellikler ile kullanıcı deneyimini üst seviyede tutması bekleniyor.





PAYLAŞ