Gmail'in Muhtemelen Bilmediğiniz Özellikleri - Haberler - indir.com

Gmail'in Muhtemelen Bilmediğiniz Özellikleri

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-23 13:39:25
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Günümüzde birçok iletişim araçları, mesajlaşma uygulamaları ve birçok sosyal medya uygulamaları yoğun bir şekilde kullanılmaya devam etsede, mail servisleride hala aktif bir şekilde birçok kullanıcı tarafından kullanılıyor. Özellikle kurumsal şirketler tarafından daha çok tercih edilen mail firmaların en ünlüsü kuşkusuz Google'un Gmail servisi olacaktır. Microsoft tarafında ise Outlook'un olması Gmail'in bir rakibi olarak gözüksede iki tarafında çeşitli avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde Gmail'de bulunan ve muhtemelen bilmediğiniz bazı yararlı özelliklerden bahsedeceğiz.

Gmail Bilinmeyen Özellikler

  • Gmail kullanımı sırasında gönderdiğiniz bir mailde hata veya yanlışlık yaptıysanız, korkmanıza gerek yok. Çünkü gönderdiğiniz bir maili geri almanın yolu olduğunu biliyormuydunuz' Evet, Gmail'in en faydalı özelliklerinden biri olarak gözüken bu özellikte gönderilen maili geri alabiliyorsunuz. Bunun için Gmail üzerinden Ayarlar'a girdiğinizde burada 'genel' sekmesi adı altında 'enable undo send' yada Türkçe ise 'gönderilen maili geri al' şeklinde bir seçenek göreceksiniz ve bunu işaretlediğinizde artık gönderdiğiniz bir maili kısa süre içerisinde geri alabileceksiniz.
  • Gmail'de sürekli yaptığınız ve bir düzene binmesini istediğiniz için özel filtreler ekleyebiliyorsunuz. Arama alanının sağ bölümünde bulunan minik ok işaretine basın ve açılan seçeneklerde 'bu aramayla ilgili filtre oluştur' seçeneğine tıklayın. Bu sayede önemli bir kişiden mailler bekliyorsanız bu kişiden gelen mailleri renklendirebilir ve kalabalık maillerinizin arasından ayırt edebilirsiniz.
  • Gmail hesabınıza gelen önemli bir maili kalabalık arasında kaybetmek istemiyorsanız tüm verilerinizi bilgisayarınıza indirmek mümkün olabiliyor. 'takeout.google.com/settings/takeout' linkine girdiğinizde tüm Google servislerinde bulunan verilerinizi indirmeniz mümkün olacaktır.
  • Son okumak istediğiniz bir mail bir sürü mailin içerisinde kayboldu ise bunun için 'önce okunmamışları göster' isimli özelliği kullanabilirsiniz. Ayarlar'a girip 'inbox' bölümü altında 'önce okunmayanları göster' seçeneğini seçerseniz okumadığınız mailler başta gözükecek ve kolaylık sağlayacaktır.
  • Mail göndermek için asıl saati beklemek yerine mailinizi zamanlayarak bu işten sıyrılabilirsiniz. Ancak bu özellik için ilk önce moomerangmail isimli eklentiyi tarayıcınıza kurun ve bu uygulama sayesinde maillerinizi istediğiniz saate ayarlayarak gönderebilirsiniz.
  • Varolan Gmail hesabınıza bir başka mail adresi ekleyerek direkt olarak mail atabilirsiniz. Ayarlar içerisinden hesaplar sekmesine erişim oradan başka bir mail adresi ekle bölümüne basarak yeni mail adresinizi girebilirsiniz. Bir başka kişiye mail gönderirken ise gönderim yapacağınız hesabınızı size soracaktır.




PAYLAŞ