Gmail'e Yeni Bir Twitter Özelliği Geldi - Haberler - indir.com

Gmail'e Yeni Bir Twitter Özelliği Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-22 16:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Google servislerini güncellemeye ve geliştirmeye devam ediyor. Son olarak mail servisi Gmail için yeni tasarımını kullanıma sunan şirket şimdi ise yeni bir özelliği servisine kazandırmaya hazırlanıyor. Ortaya çıkan bilgiler göre artık Gmail'de tıpkı Twitter'da olan bahsetme özelliği yer alacak. Gmail'in son gelişimini hatırlayacak olursak yapay zeka ve makine öğrenimi ile tahmin yeteneğine kavuşan Gmail, mail yazarken otomatik doldurma gibi özelliklere sahip olmuştu. Akıllı ileti olarak adlandırılan bu özellik bir hayli dikkat çekerken şimdi ise bir başka yenilik gündeme geldi.

Artık yeni bir mail oluştururken yada bir maile yanıt verirken kişi e-posta bölümüne @ sembolü ile kullanıcı adı ekleyebileceksiniz. Bu noktada @onur şeklinde bir isim yazdığınızda Gmail size otomatik olarak bu isme sahip kişilerin mail listesini sunacak buradan seçim yaparak mail bağlantısını oluşturmuş olacaksınız. Alıcı taraf ise bu bağlantı üzerinden yeni bir mail oluşturma penceresi açabilecek ve bahsettiğiniz kişiye kolay bir cevap yazma imkanı sağlanmış olacak.

Gmail bahsetme özelliği olarak nitelendirilen bu yeni özellik ile birden fazla e-posta ekleme ve bir kişiyi bulmak gibi durumlar daha pratik olacak. Bu yeni özellikten yararlanmak için Gmail'ın yeni tasarımına geçiş yapmanız gerektiğini hatırlatalım.





PAYLAŞ