Gmail kullanıcılarının yüzde 90'ı güvende değil! - Haberler - indir.com

Gmail kullanıcılarının yüzde 90'ı güvende değil!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-19 09:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler E-mail uygulamalarından birisi olan Gmail için Google bir süre önce iki adımlı doğrulama özelliği sunmuştu. Ancak kullanıcılar tarafından ilgi görmeyen bu özellik sonrasında kullanıcı kitlesinin yüzde 90'lık bir bölümünün bu güvenlik seçeneğini kullanmadığı ortaya çıktı. Neredeyse tüm sosyal medya ve diğer servisler için iki adımlı doğrulama sistemi bulunuyor. Bu sayede hesap girişleri esnasında kayıtlı telefon numarasına gönderilen şifre ile giriş yapmak zorunlu kılınıyor. Google mühendisi Grzegorz Milka tarafından yapılan açıklamada Gmail kullanıcılarının %90'lık kısmının bu doğrulama özelliğini kullanmadıklarını ifade etti.

Kalan yüzde 10'luk kısım ise SMS gönderilen şifreyi nasıl kullanmaları gerektiğinde eksik bilgiye sahip olduklarını açıkladı. Google'ın bu iki adımlı doğrulama işlemini zorunlu yapmama nedeni ise kullanıcıları ekstra güvenliğe zorlama ve buda servisi kullanmayı bırakacakları anlamına gelebilir şeklinde ifade edildi. Bu noktada kullanılabilirliğin servis için ön planda olduğu ve iki aşamalı doğrulama işleminin opsiyonel olduğu belirtildi.

Bazı kullanıcılar ise hesaplarına girişlerine bu özelliğin önlerine çıkması güvensizlik olabileceği düşünceleri bulunuyor. 2016'da gerçekleşen bir ankette katılımcıların yüzde 15'i iki aşamalı doğrulama sistemlerine güvenmediklerini belirtiliyor. SMS tabanlı olan bu doğrulama sisteminin fiziksel olarak ele geçirilmesi sonucunda ciddi güvenlik sorunları yaratması düşünülüyor.





PAYLAŞ