Gmail Artık Telefon Numarası ve Adresleri Linke Dönüştürecek - Haberler - indir.com

Gmail Artık Telefon Numarası ve Adresleri Linke Dönüştürecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-09-22 11:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Google'ın başarılı ve popüler mail servisi olan Gmail uygulamasına kazandırılan güncellemeler ile uygulama daha işlevsel ve basit bir hal almaya devam ediyor. Son gelen yenilik ile artık Gmail bundan böyle adresleri ve telefon numaraları birer linke dönüştürerek kullanıcıya bir pratiklik ve kolaylık sağlamış olacak. Gelin şimdi gelen bu yeniliğin detaylarına bakalım. Bildiğiniz üzere piyasada birçok e-posta servisi bulunuyor ve bunlardan başlıca olanlarından birisi Gmail servisi diyebiliriz. Özellikle Google'ın çatısı altında yer alan bu servis özellikle kullanıcı güvenliği noktasında üst seviye olarak ve kolay kullanıma sahip olarak birçok kişi tarafından tercih edilen mail servisi diyebiliriz.

Gelen bu yenilik ile beraber kullanıcıların zamandan tasarruf etmeleri sağlanacak. Artık gelen telefon numaralarını ve çeşitli adres içeriklerini tıpkı mail adreslerinde yaptığı gibi sistem otomatik bir şekilde linke dönüştürecek. Gelen bir e-postada yer alan bir adrese bastığınızda link şeklinde olduğu için otomatik bir şekilde Google Haritalar'a yönlendirileceksiniz. Yine aynı şekilde gönderilen bir telefon numarasında ise bastığınız zaman direkt olarak cihaz arama bölümüne numarayı aktarmış ve aramaya hazır bir şekilde olacaksınız. Bahsi geçen bu yeni güncelleme iOS, Android ve Gmail web sürümlerinde kullanıma sunulmuş durumda.

Google bu güncelleme ile kullanıcıların zaman kazanma noktasında avantaj sağlayacaklarını belirtiyor. Yapılan açıklamaya göre bu güncellemenin tüm kullanıcılara erişme süresinin ise üç gün gibi bir süre sürmesi bekleniyor.





PAYLAŞ