Gmail Android Üzerinden Para Transferi Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Gmail Android Üzerinden Para Transferi Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-03-21 12:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Google kullanıcı deneyimini üst seviyelere çıkartmak adına varolan platformlarına yeni özellikler kazandırarak bu değerini katlamaya devam ediyor. Bu kapsamda Google'un mail servisi olan Gmail'de uzun bir süredir Google Cüzdan isimli özellik web sürümde kullanılıyordu. Bu Cüzdan özelliği sayesinde kullanıcılar Gmail web sürümü üzerinden para transferi yapabiliyorlardı. Artık yeni gelen Gmail mobil güncelleme ile bu para transferi özelliği Android cihazlara da geldi. Bu sayede artık Google Cüzdan ile beraber Gmail Android kullanıcıları para transferlerini mobil cihazları üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Google hali hazırda bu cüzdan uygulamasını Gmail web sürümüne bir süre önce entegre etmiş ve kullanıma açmıştı. Google şimdi ise ilk önce ABD'de kullanıma sunduğu Gmail 7.2.26 sürüm güncellemesi ile beraber Android cihazlarda bulunan Gmail uygulaması aracılığıyla web sürümde olduğu gibi para transferi yapılabilmesini olanak sağladı. Bu son sürüm ile beraber kullanıcılar Gmail üzerinden bir kişiye mail oluştururken sağ üst bölümdeki ataç ikonu üzerinden 'dosya ekle' seçeneği altında para gönderme seçeneğinin de aktif olduğunu görecekler.

Bu para gönderme seçeneğine bastıktan sonra kullanıcı daha önce Google Cüzdan hesaplarına ekledikleri banka hesapları üzerinden seçim yaparak ve gönderim miktarınıda girerek karşı tarafa para transferini gerçekleştirmiş olacaklar. Diğer yandan bu yeni sürüm ile beraber Aralık ayından beri Gmail web sürümde olan 'Para talep et' özelliğide Android işletim sistemine sunulacak. Google ise bu yeni Google Cüzdan'ın mobil platformlara gelmesi ile beraber kullanıcı kitlesinin bir hayli artışa geçeceğini düşünüyor.

Yapılan bu para transferleri esnasında her iki kullanıcıdan da herhangi bir ek ücret kesilmeyeceğini belirten Google, iki taraf içinde tamamen ücretsiz olduğunun altını çiziyor. Şuan için sadece ABD'de hizmet verecek olan bu yeni servisin daha sonra hangi ülkere sunulacağı ve bu ülkelerde para kesintisinin olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. ABD sonrasında İngiltere'de de faaliyete geçecek bu yeni özelliğin bakalım daha hangi ülkelerde aktif olacağını göreceğiz.





PAYLAŞ