Gerçekten kulaklığınız sizi dinliyor olabilir mi? - Haberler - indir.com

Gerçekten kulaklığınız sizi dinliyor olabilir mi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-24 13:30:28
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım
İsrail'deki araştırmacılar, kulaklıkların bir dinleme aracı olarak kullanılabileceğini kanıtladı! Bir kod yardımı ile kulaklığınız bir dinleme aracı olabiliyor!

Hepimizin, gözetlenme korkusuyla bilgisayarının kamerasını bantla kapatan paranoyak arkadaşları olmuştur. Hatta aynı şeyi dahili mikrofonlara da yaparak seslerinin kaydedilmesini engellemeye çalışan insanlar da var. Kimileri de telefonlarının içindeki mikrofonu sökerek dinlenmekten korunmaya çalışıyor.

Birisinin sizi gözetleyeceğine dair ciddi şüpheleriniz varsa aslında bu önlemler hiç de saçma değil. Çünkü tek bir yazılımla, internete bağlı cihazlarınızın ses ve görüntü alıcıları, sizi takip etmek isteyen birinin silahlarına dönüşebilir. Yakın geçmişte Mark Zuckerberg'in paylaştığı bir fotoğrafta görüldüğü gibi ünlü CEO, gizli anlarının kaydedilmemesi için dizüstü bilgisayarının kamerasını bantla kapatmıştı. Yani teknoloji dünyasının en tepesindekiler de bu yöntemi onaylıyor.

Kulaklıklar mikrofon olarak kullanıldı!

İsrail Ben Gurion Üniversitesi'ndeki araştırmacılar oluşturdukları kod ile kulaklıkların hacklenip bir dinleme aracı olarak kullanılabileceğini kanıtladı.

Hepimiz, akıllı telefonlarımızla müzik dinlemek veya görüşme yapabilmek için kulaklık kullanıyoruz. Peki, kulaklığınızın bir dinleme cihazı olarak kullanılabileceğini söylesek'

Kulaklık, bir dinleme aracı olarak kullanılabilir!

İsrail, Ben Gurion Üniversitesi'ndeki araştırmacılar oluşturdukları kod ile kulaklıkların hack'lenebilmesini ve bir dinleme aracı olarak kullanılabileceğini kanıtladı.

"Speake(a)r" adı verilen kod, mevcut kulaklığınızın havada yarattığı titreşimleri elektromanyetik sinyallere dönüştürüp ses kaydı yapabiliyor.

Araştırma ekibinin lideri Mordechai Guir, "İnsanlar gizlilik zafiyetleriyle alakalı düşünmüyor. Bilgisayarınızın mikrofonunu sökseniz bile, eğer kulaklık kullanıyorsanız dinlenebilirsiniz" açıklamasını yaptı.

Bahsettiğimiz bu konu aslında ilk kez yapılan bir şey de değil. YouTube'da kulaklığın nasıl hack'lenip, bir mikrofon gibi kullanılabileceğini gösteren birçok video yer alıyor.

Speake(a)r ise, YouTube'da yer alan bu tekniklerin mümkün olduğunu kanıtlayan en önemli araç. Sonuç olarak, eğer gerçekten gizlilik konusunda çok takıntılıysanız, kulaklık kullanmayı bir kez daha düşünün.

 





PAYLAŞ