Geliştiricilerin Kullanabileceği 10 Araç - Haberler - indir.com

Geliştiricilerin Kullanabileceği 10 Araç

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-29 12:39:33
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Günümüzde, akıllı cihazlar hayatımızın olmazsa olmazları haline geldi. Pek çok kolaylığı bizle buluşturan bu cihazlar sayesinde çoğu işimizi akıllı cihazlar üzerinden kolay ve hızlı şekilde halleder olduk. Her gün biraz daha gelişmeye devam eden bu cihazlarla beraber onları kullanmamıza yarayan uygulamalar gün geçtikçe daha iyi hale geliyor ve yeni uygulamalar da ortaya çıkmaya devam ediyor. Uygulama ya da bir web platformu veya web sitesi geliştiren kişilerin bunları hangi ortamlarda geliştirdiklerini ya da bir geliştirici olarak hangi ortamlarda uygulama geliştirebileceğinizi merak ediyorsanız aşağıda sıraladığımız uygulama geliştirme araçlarına göz atabilirsiniz.

GitLab: GitLab, web tabanlı açık kaynaklı bir bilgi havuzu yöneticisi. Kod yönetimi, denetimi, depolamasıyla birlikte iş takibi, 'wiki' ve sürekli entegrasyon gibi hizmetler de sunan GitLab'ın küçük ekipler için olan Community Edition versiyonunu ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

DevDocs: DevDocs, pek çok uygulama programlama arayüzünü bir arada bulabileceğiniz açık kaynaklı ve ücretsiz bir platform. Dil listesinden istediğiniz arayüzü seçebildiğiniz, aratabildiğiniz bir arama motoru. Uygulama programlama arayüzlerini çevrimdışıyken ya da mobilde de düzenli ve kullanıcı dostu bir şekilde görüntüleyebiliyorsunuz.

Marketplace: Marketplace, web ve mobil için bir uygulama programlama arayüzü rehberi. Uygulama programlama arayüzü yönetimini, dağıtımını ve kullanımını kolaylaştıran bir araç. Mashape'in geliştirdiği platformun ücretsiz bir versiyonu ve deneme sürümü var, ancak sınırsız erişim için kendileriyle iletişime geçmeniz gerekiyor.

  1. : Node.js, ölçeklenebilir ağ uygulamaları geliştirmenizi sağlayan açık kaynaklı bir platform. JavaScript'le sunucu tarafında yazılan uygulamaları OS X, Microsoft Windows, Linux ve FreeBSD işletim sistemlerinde çalışabiliyor. Node.js olay güdümlü ve non-blocking input/output modeli kullanarak daha hızlı ve verimli çalışmayı hedefliyor.

MessageBird: MessageBird, tek seferde milyonlarca kişiye SMS ya da sesli mesaj göndermenizi sağlayan bir araç. Mesajlarınızı MessageBird'un sitesinden, mail yoluyla ya da kendi siteniz üzerinden gönderebiliyorsunuz, karşılıklı konuşma ve video görüşmeleri de yapabiliyorsunuz. Muşterilerinizle iletişiminizi daha kolay ve hızlı bir hale getirmeyi amaçlayan MessageBird'un fiyatlandırması mesaj ya da dakika bazında yapılıyor.

Coda: Coda, geliştiriciler için bir metin editorü. Pek çok dilde kullanabileceğiniz syntax highlighting, code folding, satır başı düzenleme, hızlı arama ve değiştirme gibi imkanlar sağlıyor. Şık bir kod yazma aracı olmasının yanı sıra bir dosya yöneticisi olan Coda'nın fiyatı kaç kopya aldığınıza göre 99 dolardan başlayarak değişiyor.

  1. ReadMe.io, dökümanlarınızı toplayabileceğiniz bir platform. Tutorial, destek, uygulama programlama arayüzlerinizi bir arada tutmanızı sağlıyor. Bu sayede kullanıcılarınız da dökümanlarınıza katkıda bulunabiliyor.

Stamplay: Stamplay, bulut üzerinde kısa surede web ve mobil uygulamalar geliştirmenizi sağlayan bir platform. Surecinizi haritalandıran görsel iş akışları oluşturabiliyorsunuz, uygulama programlama arayüzleri oluşturup birleştirebiliyorsunuz.

Algolia: Algolia, site ya da uygulamanıza arama özelliği eklemenizi sağlayan bir araç. Farklı diller konuşan kullanıcılarınızı anlayıp onlara yazdıkları anda arama, otomatik düzeltme ve hızlı sonuçlar sunuyor. Sizin için de sitenizdeki aramaların istatistiki verilerini raporluyor.

Forest: Forest, girişiminizin arka plandaki işlerini daha rahat yönetmeniz için geliştirilmiş bir admin paneli. Arayüzünüzü istediğiniz zaman kişiselleştirmenize, grafik sürükleyerek gösterge panoları yaratmanıza, verilerinizi harita, takvim gibi farklı formatlar üzerinde göstermenize imkan veriyor.

  1. Form.com sürükle bırak tekniği ve esnek yönetim teknolojisiyle web ve mobil formlar oluşturmak için kullanılabilecek web tabanlı kurumsal bir platform olarak ön plana çıkıyor. Platform üzerinden yeni formlar oluşturmak veya mevcut kağıt formlarını çoğaltmak, API entegrasyonu ve prosese özel iş akışlarının oluşturulmasını sağlamak, dahili mantıksal dönüşümler gerçekleştirmek, formlar aracılığıyla görüntülerin alınmasını sağlamak, dijital imza toplamak ve form alanlarının otomatik olarak doldurulmasını sağlamak mümkün. Form.com ile oluşturulan formlarda bağlantı olmadığı durumlarda tamamlanan formlara ait bilgiler toplanarak bağlantı sağlandıktan sonra toplanan verilerin transfer edilebiliyor.

iBuildApp: Beş dakika içerisinde uygulama oluşturulabilmesini sağlayan iBuildApp platformu iPhone, iPad ve Android uygulamaları için özelleştirilebilir temalar sunan web tabanlı bir uygulama oluşturucu olma özelliği taşıyor. Genel uygulama türleri için kullanıma uygun olan iBuidApp ve benzeri platformlarda ihtiyaç duyduğunuz işlevselliği sağlayacak araç takımlarını seçerek uygulama geliştirme konusunda makul sonuçlar elde edebilirsiniz.

ViziApps: ViziApps, iOS ve Android uygulamaları için çevrimiçi görsel tasarım aracı ve mobil web için kod oluşturma desteğine sahip özelleştirilebilir örnek uygulamalar sunan bir uygulama geliştirme platformu olarak dikkat çekiyor. ViziApps'de yer alan tasarım aracı form alanları, tablolar, kullanıcı etkileşimleri, 60 arka plan, 4 bin görsel, bir navigasyon çubuğu ve bir navigasyon paneli sunuyor. 50'den fazla veri kaynağı ile pek çok özelleştirme ve JavaScript desteği sunulan platformda bulunan örnek uygulamalar alanların, eylemlerin ve ara yüzlerin ne şekilde kullanıldığını göstermek için kullanılıyor.

QuickBase: QuickBase, web veritabanları ve mobil web veritabanı uygulamalarına yönelik geliştirmeler sağlarken ancak kendi veritabanına entegrasyonda sınırlı destek sunmaktadır. Aralarında Complete Project Manager'ın da yer aldığı 800'den fazla özelleştirilebilir uygulama temasının yer aldığı QuickBase, tercih eden kullanıcılara veri tasarımından itibaren tema oluşturabilme imkanı sağlıyor.





PAYLAŞ