Geliştiriciler için Ücretsiz Oyun Motoru: Godot - Haberler - indir.com

Geliştiriciler için Ücretsiz Oyun Motoru: Godot

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Godot, hem amatör hem de profesyonel oyun geliştiricileri için hazırlanmış açık kaynak kodlu bir oyun motorudur. Uygulama sayesinde oyun programlama ve hazırlama çalışmalarınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

Python temelli programlama dilini benimseyen Godot, özellikle Python programlama konusunda tecrübeli olan programcıların oyun programlama konusunda yardımcısı olabilecek bir uygulama. Ancak amatör programcılar da bu uygulamayı rahatlıkla kullanabilirler.

Godot Game Engine

2 boyutlu ve 3 boyutlu oyunlar geliştirilebilen Godot, oyun programlama da ihtiyaç duyulan tüm araçları bir arada sunuyor. Bu sayede animasyon, çizim ve fizik motoru programlayan geliştiriciler, kendi ihtiyaç duydukları tüm seçeneklere kolay bir şekilde ulaşabiliyorlar.

Oyunların kullanıcı arayüzlerinin oluşturulmasına, düzenlenmesine ve daha işlevsel hale getirilmesine de imkan tanıyan Godot'da poligonlar, katmanlar ve diğer tüm ek arayüz araçları hazır olarak bulunuyor.

Uygulamada, oynanabilirlik ve görsellik açısından en ideal kombinasyonların yanı sıra oyunlarda kullanılacak sesler için çeşitli ses düzenleme araçları da entegre bir şekilde yer alıyor.

Godot Game Engine

Bunların dışında Maya, 3DMax ya da Blender gibi 3 boyutlu tasarım programlarıyla hazırlanan modeller de kolaylıkla Godot içerisine aktarılabiliyor. Bu sayede geliştiriciler, oyunlarında kullanacakları modellemeleri detaylı bir şekilde tasarlayabiliyorlar.

İster amatör olun ister profesyonel. Eğer kendi oyunlarınızı kolay bir şekilde programlamak ve hazırlamak istiyorsanız; tamamen ücretsiz olan Godot oyun motorunu mutlaka denemenizi öneriyoruz. 

Oyun motoru Godot'u aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla Windows ya da Mac bilgisayarınıza indirebilirsiniz.





PAYLAŞ