Geleceğin akıllı saatleri hastalıkları önceden haber verecek - Haberler - indir.com

Geleceğin akıllı saatleri hastalıkları önceden haber verecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-01-20 09:45:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Teknoloji

 Dünya, teknolojik açıdan her gün bir adım daha ileri doğru giderken, teknolojinin devleri, ürünlerini her yıl rekabet amaçlı kullanıcılara sunmaya devam ediyor. İşte bu açıdan en yeni teknolojik ürünlerden biri de akıllı saatler olarak göze çarpıyor.İletişimde ve hayatın her alanında, etkileşim açısından yaşamı kolaylaştıracak her teknolojik ürün, kullanıcılar için bir ihtiyaç haline geldi.

Artık akıllı saatlerin hepsi adım takibi, kalp ritmi ölçümü ve aktivite takibi yapabilmekte. Akıllı saatlerin her yeni versiyonunda yeni özellikler eklense de akıllı saatler hala mutlaka alınması gereken teknolojik aletler kategorisine giremedi.

Her nesil de kendini daha da geliştiren akıllı saayler ilerleyen dönemde daha da işlevsel olacak. Stanford Üniversitesi'nde yapılan bir çalışma buna örnek verilebilir.

Stanford Üniversitesi akıllı saatler ve akıllı saatleri kullanan kullanıcılar üzerinde yaptığı 2 yıllık araştırma sonucunda grip gibi hastalıkların başlamadan önce bazı belirtiler gösterdiğini gördü. Bu belirtiler kişinin kalp ritminde ve vücut sıcaklığında yaşanan değişikler şeklinde görülüyor. Stanford Üniversitesi bu konu üzerinde çalışarak kalp ritminde ve vücut sıcaklığındaki değişimler için bir algoritma hazırlamış. Böylece hastalıkların önceden haber verilmesi sağlanmaya çalışılmış. Araştırma halen geliştirme aşamasında fakat tamamlandığında akıllı saatleri hayatımızın vazgeçilmezi haline getirmesi muhtemel.

Üniversitenin iki yıl boyunca akıllı saat kullanan 40 kişi üzerinde yaptığı çalışmalara göre, grip veya soğuk algınlığı gibi hastalıklar başlamadan önce kişinin kalp ritminde ve vücut sıcaklığında yaşanan değişiklikler, hastalığın erkenden anlaşılması ve önlenmesini mümkün kılıyor. Üniversitesi de bunun için bir algoritma hazırlayarak akıllı saatlerin hastalık öncesinde haber verebilmesi için çalışıyor. 

Araştırma aşamasında olan özelliğin ilerleyen zamanlarda akıllı saatlerle karşımıza çıkması bekleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ