Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (14 - 20 Mayıs 2018) - Haberler - indir.com

Geçen Haftanın En Çok Merak Edilen Haberleri (14 - 20 Mayıs 2018)

Tahmini Okuma Süresi : 7 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 09:07:00
Editör : Taha Büyüktaş
Kategori : Donanım

Zor ve yorgun geçmiş bir haftanın ardından, teknoloji ve bilişim dünyasında neler olmuş, ne gibi değişikler meydana gelmiş derledik topladık bir sayfa da topladık. Bakın bakalım Geçen Hafta Neler Olmuş?

Geçen Haftanın En Çok Okunan Haberleri

1.PES 2019 Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Oyuncular tarafından merakla beklenen PES 2019 oyunu için PlayStation 4 ve Xbox One satış fiyatları belli oldu. PES 2019 oyunu 30 Ağustos 2018 ile beraber resmi olarak satışta olacak ve erişilebilir olacak. Oyunun fiyat etiketi bir hayli merak edilirken şimdi ise en net rakamlar belli oldu. Yeni oyun her sene olduğu gibi PS4, Xbox ve PC platformları için çıkışını gerçekleştirecek. 

2.Windows 10'a karanlık mod geliyor!

Son dönemler karanlık  mod seçeneğini birçok internet sitesi kullanmaya başladı ve bu mod kullananlar arasına Microsoft'ta dahil oldu. yapacağı yeni güncelleme ile birlikte Windows 10 karanlık mod seçeneği sunacak. Karanlık Mod seçeneğini ilk baş Twitter kullanmaya başladı ve popüler hale geldi. Özelliklede siyah tasarıma sahip telefonalar da çok daha şık görünene karanlık mod, gözü daha az rahatsız etmesi sayesinde kullanıcılar tarafında oldukça beğeni ile karşılanıyor. Kullanıcılarına değer veren ve kullanıcı deneyimini artırmak isteyen Windows 10'a karanlık modu getirmeyi planlayan Microsft, tarih bile atadı.

3.Google yanlıkşlıkla Google Pixel 3'ün görsellerini yayınlamış olabilir

Bilindiği üzere birkaç ay önce piyasaya sürülen geliştirici önizlemesinde  Android P ortaya çıktı, pek çok kişi Pixel 3'ün Apple'ın iPhone X tasarımını kopyaladığını düşünüyordu. Pek çoklarının teorisi Google'ın üçüncü parti Android cihazlar için Android P'de çentik desteği eklememesi ve aynı zamanda Apple'ın çentiğini iPhone X'den taklit eden akıllı telefonlar çıkarmayı planlamasıydı. Android P'de çentiği bünyesine alarak, Google görünüşe göre Pixel 3 serisi telefonların hepsi iPhone X'e benzeyen tüm ekranlı bir tasarıma sahip olacak. Ve Pixel 3'ün çentiğinin bir şekilde gizlendiğini gösteren bir kanıt bile bulunuyor.

4.Whatsapp'a yeni güncelleme!

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp bu sabah değişti. Facebook çatısı altında yürütülen proje bazı değişikliklere gitti.

5.İşte İlk 1 TB Depolamaya Sahip Akıllı Telefon Modeli

Çin merkezli akıllı telefon üreticilerinden farklı modeller görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise Smartisan üreticisi tarafından R1 adlı yeni bir model ortaya çıktı. Cihaz tam 1 TB'lık dahili depolama özelliği ile gündemde bir hayli dikkat çekmiş durumda. Ülkemizde son zamanlarda artan Çin üreticilerinden ilginç hamleler görmeye devam ediyoruz. Dahili depolama tarafından üreticilerden 256 GB'a kadar modeller görmüştük. Ancak Smartisan R1 cihazında tam 1 TB dahili depolama alanı kullanılmış durumda.

6.Elon Musk için özel olarak üretilen iPhone X kılıfı, telefondan pahalı!

Apple'ın 10. Yılına özel olarak tasarladığı ve iPhone modellerinin tasarımında ciddi değişikliklerin başlangıcını yaptığı modeli iPhone X, çok konuşulan bir cihaz oldu. Özellikle cihaz için belirlenen başlangıç satış fiyatı, teknoloji dünyasında genel olarak biraz fazla bulunmuştu. Şimdi, Elon Musk için tasarlanan yeni tanıtılan iPhone X kılıfları, cihazın kendisinde daha pahalı. Yeni iPhone X kılıfları ünlü telefon aksesuarları üreticisi Caviar tarafından üretildi. Bu kılıfları diğerlerinden ayıran özellik ise kılıfın güneş enerjisinden faydalanarak, telefonunun kendi kendisini şarj etmesini sağlıyor. Caviar'ın ürettiği kılıfların, sınırlı sayıda olacağının da altı çizildi.

7.Battlefield 5'e dair yeni detaylar paylaşıldı

Oyun dünyasındaki seriler arasında, en popüler ve sevilenlerinden biri olan Battlefield serisi, bu yıl oyuncularına yeni oyununu sunmaya hazırlanıyor. Çoklu oyuncu modunun en çok tercih edilenlerinden olan serinin yeni oyunu Battleifeld 5 hakkında, oyun tutkunlarının merak ettiği çok fazla şey bulunuyor. Oyun bir süre sızıntı haberlerle ve görsellerle gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde de DICE oyunu onayladı fakat hakkında pek fazla bilgi verilmedi. Merak edilen tüm bilgiler, oyunun tanıtım tarihine saklanıyor. Tanıtım tarihi de daha fazla uzatılmadan oyun severlerle paylaşıldı. Tanıtım tarihinin yanı sıra, tanıtım gününe ilişkin detaylar da paylaşıldı.  

8.Spotify dünden bugüne Türkiye'nin hitlerini açıkladı

Dünya çapında en çok tercih edilen müzik platformlarından Spotify, Türkiye'ye ilişkin bir liste ile gündeme geldi. Spotify, Türkiye'de 1980 ve  2010 yılları arasında dinlenen ve günümüzde de hala hit olan 30 şarkıyı açıkladı. Listede 80'lerden bugüne hala dillerden düşmeyen şarkılar da yer alıyor.

9.YouTube'dan en çok hangi şarkıların dinlendiğini gösteren yeni özellik!

Dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan ve en çok tercih edilen video uygulaması Youtube, yeni bir özelliğini kullanıcılarına duyurdu. Youtube'da istediğiniz türden videoya ulaşmanız mümkün ve bu anlamda bilinen en geniş arşive sahip uygulama da Youtube. İsterseniz yıllar önceki bir videoyu ya da şarkıyı isterseniz trend videoları Youtube üzerinden izleyebiliyor ve dinleyebiliyorsunuz. Yeni gelen özellik de az çok bununla alakalı. Dünyanın her bir köşesinden milyonlarca insan tarafından kullanılan Youtube'ta doğal olarak her gün milyonlarca video izleniyor. Youtube, artık 44 farklı bölgede tercih edilen trend müzikleri, kullanıcılarına gösterecek. Bu bölgeler arasında Türkiye de bulunuyor.

10.Instagram hikayelere yeni bir özellik eklendi

Sosyal medya platformlarının, günümüzde en çok tercih edilenlerinden biri olan Instagram, dünya genelinde milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Instagram'a gösterilen ilgi yoğun olunca, platform düzenli olarak yeni özelliklerle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Böylece kullanıcılar da platformdan sıkılmamış oluyorlar. Zaman zaman doğru değişimler yapılmasa da genellikle kullanıcılarına hitap etmeyi başaran Instagram'ın hikayeler özelliği, çıktığı günden beri beğeni ile kullanılıyor. İlk kullanıma sunulduğu günden bu yana, hikayeler özelliğinde de hayli değişiklik yapıldı. Olabildiğince eğlenceli bir hale getirilmeye çalışılan Instagram Hikayeleri'ne bir yeni özellik daha eklendi. Bu özellik, bir gönderiyi herhangi bir profilden, hikayesinde paylaşmak isteyenlerin işine yarayacak.





PAYLAŞ