Gaming Istanbul, ilk gününde yoğun ilgi gördü - Haberler - indir.com

Gaming Istanbul, ilk gününde yoğun ilgi gördü

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-06 12:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Türkiye'de düzenlenen ve dünya çapına hitap eden Gaming Istanbul Fuarı, 1 Şubat itibariyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 4 gün boyunca devam edecek olan fuara, henüz ilk gününde yoğun ilgi gösterildi. Perşembe günü kapılarını açan fuar, ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçilere birçok fırsat sunulan fuarda, oyun tutkunları merakla beklenen yapımlardan Far Cry 5'i bir ay öncesinde Gaming Istanbul Fuarı'nda Ubisoft standında oynama imkanı buldu. Bununla beraber, onbinlerce TL ödülün verildiği Cosplay yarışması da büyük ilgi gördü. Fuar, yabancı basında, 'Dünyanın en büyük 5 oyun fuarı'ndan biri olarak gösteriliyor.

Gaming Istanbul'a ilk yılında 46 bin, ikinci yılında 82 bin ziyaretçi katılmıştı. Bu yıl, 4 bin 400 metrekare büyüyerek 14 bin 400 metrekarelik bir alanda ziyaretçilerini ağırlayan fuara, katılım sayısının daha da artması bekleniyor.

Kadın katılımcı sayısı artıyor

Gaming Istanbul'a bu yıl ilk gün katılanların yüzde 28'lik oranını, kadın katılımcılar oluşturdu. Gaming İstanbul Direktörü Cevher Eryürek de, mobil oyuncuların büyük oranını erkeklerden çok kadınların oluşturduğun altını çizdi ve şunları söyledi; 'Sanılanın aksine oyunlar, ülkemizde her kesim tarafından tutuluyor. 30 milyondan fazla oyuncunun olduğu, 13 milyon kişinin oyunlarda para harcadığı bir ülkeyiz. Gaming İstanbul olarak daha önceki yıllarda yüzde 28'lik kadın katılımcı oranıyla dünyadaki benzer fuarlar arasından ayrıldık, hatta bu dünyanın hiçbir oyun fuarında olmayan bir istatistik. Gaming İstanbul, çocuk ve retro oyun alanlarıyla her yaştan katılımcıya hitap ediyor. Gençleri, anne babaları, çocukları, aileleri, kısaca herkesi oyuna davet ediyoruz.

Eryürek, Türkiye'deki oyun pazarı hakkında da konuşarak; 'Türkiye'deki oyun pazarının büyüklüğü 2017'de 750 milyon doları aştı. 2018 tahminleri ise yüzde 15 büyüme öngörüyor. 880 milyon doları hedefleyen bu pazarda 30 milyondan fazla oyuncu var. Bir sabah uyandık ve 30 milyon oyuncumuz olmadı, Türkiye'de oyuna yönelik ciddi bir ilgi var. Üstelik bu ilgi sadece oyun başında geçen zamanla kısıtlı değil, bir yandan oyun da üretiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Oyun dünyasının önemli isimleri fuarda buluştu

Fuara kesin olarak katılan, oyun dünyasının önemli isimleri; Ubisoft, Pearl Abyss, Türk Telekom, Garanti Bankası, Media Markt, ByNoGame, Param, Nvidia, Xbox, Playstation, Epin, Monster Energy, Redbull, Vestel, Papara, Game Satış, Adore Mobilya, Seti Medya, Ewaapro, Xdrive, Oyungezer, Proud Dinasours, GearBest, Beluga Global, Codemodeon, Binary Games, Zocco's, QP bilişim, OverGame, Zeren's Universe, Appodeal, Admost, TCA, Portable Marketing ve Rising Tech şeklinde oldu.

Gaming Istanbul, aynı zamanda yatırım alamayan ve belli bir büyüklüğe gelmiş bağımsız oyun şirketlerine de destek veriyor. Gaming Istanbul, bağımsız oyun geliştiricilerine net geliri 50 bin TL'nin altında olan 32 oyun için fuarda içeriklerin tanıtılabileceği ücretsiz stant açma imkanı sunuyor. Bağımsız oyun şirketleri, fuarda kendisine yatırımcı bulma imkanına da sahip olacak. Profesyonellerde birbirleriyle tanışarak, kendi iş ağlarını genişletebilecekler. Fuar 4 Şubat Pazar Günü'ne kadar sürecek. Fuarın son gününde GoodGamers Sunday başlığı altında bir Türkçe konferans düzenlenecek.





PAYLAŞ