Gaming İstanbul 2018 biletleri satışta! - Haberler - indir.com

Gaming İstanbul 2018 biletleri satışta!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-14 10:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Türkiye'de büyük ilgi gören Gaming İstanbul oyun fuarı, geçtiğimiz yıl oyun severlerin yoğun talebiyle karşılaşmıştı. Şimdi, Gaming İstanbul 2018 için hazırlıklar başlamış durumda ve fuarın aynı ilgiyle karşılaşacağı düşünülüyor. Dijital eğlence ve oyun fuarı Gaming İstanbul'un bir özelliği, Türkiye'deki global anlamda düzenlenen ilk oyun fuarı olması. Fuar ilk olarak 2016 yılında düzenlendi ve bu yılla beraber 3. kez oyun dünyasıyla buluşacak. Fuar ilk çıktığında Türk oyun dünyasının oldukça ilgisini çekmeyi başarmıştı ve çok uzun bir zaman almadan, tüm dünyada konuşulmayı da başardı. Bu yıl 3.'sü düzenlenecek olan fuara katılmak isteyenler için, bilet fiyatları da açıklandı.

Türkiye, dijital oyun sektöründe yerini yavaş yavaş daha da sağlamlaştırıyor. Bu anlamda son verilere göre, şu an Türkiye'de 30 milyon oyuncu bulunuyor, oyun başında geçirilen süre sıralamasında da, Türkiye dünyada üçüncü. Newzoo tarafından 2016 yılında yayınlanan verilere göre, toplamda 755 milyon dolarlık oyun pazarında, Türkiye MEA (Ortadoğu ve Afrika) pazarında birinci sırada. İlk 2016 yılında düzenlenen Gaming İstanbul da, ilk yılında itibaren, MEA bölgesinin en büyük etkinliği olmayı başardı. Geçen yıl fuara 83 bin kişi ziyarette bulundu. Fuar, Cannes Film Festivali, FIFA  Dünya Şampiyonası gibi önemli etkinlikleri organize eden GL Events tarafından organize ediliyor.

Gaming İstanbul, yabancı yatırımcıların da ilgisini çekiyor

Türkiye'de gördüğü ilginin yanı sıra, sadece iki yıl içerisinde yabancı yatırımcıların da ilgisini çekmeyi başaran Gaming İstanbul, üçüncü düzenlenişinde alanını 18 bin 500 metrekareye yükseltti. Geliştirici etkinlikleri süresi de, 3 güne uzatıldı. Fuar, 31 Aralık 2017'ye kadar net geliri 50 bin liranın altında olan yapımcılara, orijinal içeriklerini tanıtma fırsatı da sunuyor. Bunun için fuara başvuru yapılıyor ve başvuru sonucunda seçilenler, fuarda ücretsiz stant açma hakkında sahip oluyor.

Gaming İstanbul, her yıl düzenlenen Geliştiriciler Konferansı sayesinde, sektörün profesyonel isimlerini buluşturuyor. Böylece bağımsız oyun şirketleri, Gaming İstanbul sayesinde kendilerine yatırımcı arayabiliyor.

Türkiye Girişim, Gelişim ve Teknolojileri Derneği'nin (TGGTD) ev sahipliğinde düzenlenecek Gaming İstanbul Geliştiriciler Konferansı'na katılacak isimler;

Adam Hetenyi (Oyun Tasarım Bölümü Yöneticisi, Deck 13 Interactive)

Graham McAllister (Direktör, Player Research)

Marie Amigues (CEO, Altagram)

Slava Taraskin (İş Geliştirme Bölümü Yöneticisi, Unity Ads)

Erling Erlingsen (Halka İlişkiler & Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı, Funcom)

GIST 2018 etkinliğinin bilet fiyatları

Etkinlik için açıklanan bilet fiyatları, genel anlamda oldukça uygun bulundu. Ziyaretçiler için açıklanan bilet fiyatları şöyle;

Hafta içi günlük bilet - 16,5 TL

Kombine bilet - 66 TL

Haftasonu günlük bilet - 22 TL

GIST 2018 profesyonel bilet fiyatları ise;

Business bileti ' 120 Euro

Developers Conference bileti ' 90 Euro

Developers Conference ' GoodGamers Sunday Special bileti '10 Euro

VIP bileti ' 295 Euro





PAYLAŞ