Galaxy S9 ve S9 Plus hakkında bilinmesi gereken her şey  - Haberler - indir.com

Galaxy S9 ve S9 Plus hakkında bilinmesi gereken her şey

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-19 12:29:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Başarılı telefon üreticisi Samsung, her geçen gün yeni bir cihazı bünyesine katıyor  ve her defasında daha başarılı cihazlara imzasını atıyor. Bu yıl çıkan iki yeni cihazı Samsung için  oldukça başarılı dönüşlere neden oldu. Bir önceki amiral gemisinin üzerine oldukça dikkat çekici özellikler eklemeyi başarmış gibi görünüyor.

Galaxy S9 ve S9 Plus Samsung'un 2018 yılındaki amiral gemisi telefonları olarak sonunda karşımıza çıktı. Bu yeni cihazlar, Galaxy S8 ve S8 Plus modellerine benziyorlar, ancak daha hızlı, daha şık ve değişken diyafram kamerası dahil olmak üzere bir dizi yeni özellik ile birlikte geliyorlar. İki cihaz hakkında bilmeniz gereken her şey, kamera ayrıntılarını veya her bir telefonun görüntüleme ve işleme gücü ile ilgili bir çok bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Galaxy S9 ve S9 Plus Özellikleri

Tasarım

İlk bakışta, Galaxy S8 ve S9 aynı telefon gibi görünebilir, çünkü her iki model de bir Quad HD Super AMOLED ekrana, 18.5: 9 çözünürlüğe ve 5.8 veya 6.2 inç ekrana sahip . Ancak daha yakından incelendiğinde, bazı ince farklılıklar olduğunu görebilirsiniz; Galaxy S9 üzerindeki çerçeveler öncekilerdekinden daha küçük, en üstteki sensörler daha iyi gizlenmiş ve arkadaki parmak izi sensörü yeniden konumlandırılmış.

Saamsung Galaxy S9

Telefon aynı zamanda IP68 sertifikalı  yani suya karşı toza karşı dayanıklı. Galaxy S8 ve S8 Plus gibi, hem hızlı şarj hem de hızlı Qi şarjını destekliyor. Telefonun sol tarafında, ses tuşu ve Bixby butonu var. Samsung'un bu süreyi geliştirmek için söz verdiği güç, sağ taraftaki güç butonu olarak karşımıza çıkıyor. Üstte, SIM kart ve microSD açılan yuvasını ve alt kısmında bir USB-C şarj bağlantı noktası, kulaklık girişi ve iki stereo hoparlörden birini bulacaksınız.

 

Teknik Özellikler

Galaxy S9, söz konusu işlemcinin en son versiyonu olan Qualcomm Snapdragon 845'i kullanıyor. S9 ayrıca 4GB RAM ile birlikte gelirken, Plus 6GB. Her iki telefon da Gigabit LTE'yi destekliyor ve saniyede 1,2 gigabitlik indirme hızına sahip. S9 ayrıca 3.000 mAh bataryaya sahipken, lojistik açıdan daha büyük olan Galaxy S9 Plus 3,500 mAh bataryaya sahip.

Gizlilik ve güvenlik açısından S9, kameranın (kameraların) hemen altında bulunan arkadaki yeniden konumlandırılmış bir parmak izi tarayıcısına sahip. Ayrıca her ikisi de cihazınızın kilidini açmak için kullanılabilir iris ve yüz tanıma ile birlikte geliyor.

 

Kamera

Galaxy S9 Plus'ın gerçekten parladığı asıl alan kesinlikle kamera. Hem S9 hem de S9 Plus, f / 1.7 diyaframlı objektife sahip 8 megapiksellik bir kameraya ve f / 1.5 ile f / 2.4 arasında ayarlanabilir bir diyaframa sahip arkada 12 megapiksel bir kamera da mevcut. Ancak S9 Plus, arka tarafta ikinci bir 12 megapiksel atıcıya ev sahipliği yapıyor. Bu telefoto lens, düşük ışık senaryolarında daha iyi çekimler için sabit bir 2.4 diyafram ile geliyor.

Pro Modunda çekim yapıyorsanız, arkaya bakan kamera kontrolleri manuel olarak 1,5 diyafram açıklığı (düşük ışıklandırma) ve 2,4 diyafram çekimleri (daha parlak ayarlar için) arasında geçiş yapmanızı sağlar. Ayrıca cihazı, otomatik olarak, eldeki aydınlatma koşullarına bağlı olarak iki ayar arasında geçiş yapmasını sağlayacak Otomatik Mod'a ayarlayabilirsiniz. S9 Plus ayrıca Panorama Modu ve Canlı Odaklama özelliğiyle birlikte geliyor ve 8 no'lu ayar ile arka planı daha kolay bir şekilde bulanıklaştırmanızı sağlar.

Saamsung Galaxy S9

Ayrıca, ön yüz kamerası ile Düzenli Selfie Modu, Geniş Selfie Modu ve AR Emoji kullanarak arka plan bulanıklaştırmanızı sağlayan bir Selfie Odak Modu da var. Super Slow Mo'da kayıt yaparken, saniyede 960 karede 720p video çekebilir. Bu özellik manuel olarak kullanılabilir veya kamera, uygulamayı kullanırken hareket algıladığında otomatik olarak devreye girer. S9, 1080p videoları 240 fps de yakalayabilen sürekli bir yavaş çekim özelliğine sahip.

 

AR Emoji

AR Emoji, S9 ve S9 Plus'a özel yeni bir özellik, tıpkı sizin gibi görünen emojiyi yaratmak için selfies kullanmanıza izin veren bir özellik olarak kullanıma sunuluyor. Şu anda GIF'lerde kullanabileceğiniz 14 önceden belirlenmiş poz var ve arkadaşlarınıza kısa video klipler göndermek için emoji avatarınızı kullanabilirsiniz.

Diğer karakterler de uygulamada kullanılabilir ve Disney ile yakın bir ortaklık sonucunda, Micky Mouse ve Elsa gibi karakterler kısa bir süre için cihaza gelecekler. Makyaj Modu ve Vivino tarafından desteklenen bir şarap şişesi tarayıcısı, makyaj yapmayı denemenize veya içtiğiniz şarap şişesi hakkında daha fazla bilgi edinmenize (maliyet ve tadım notları dahil) olanak tanıor

Saamsung Galaxy S9

 

Yazılım

Cihazların çalışma tarafında, Galaxy S9 ve S9 Plus, Samsung'un tescilli UI'sı ile Android Oreo'yu çalıştırıyor. Samsung'un sanal asistanı Bixby de bir revizyon aldı. Bu özellik, öğeleri tarayabilir ve Nordstrom'ın ve Sam's Club gibi iş ortakları aracılığıyla alışveriş yapmanıza olanak tanır. Gelecek bir diğer özellik ise, yiyeceklerinizin fotoğraflarını çekmenize ve beslenme verilerini otomatik olarak Samsung sağlığına girmenize izin verecek bir uygulama.

Etrafınıza yardımcı olacak çeşitli uygulamalar da bu cihazlarda yer alıyor. İlk olarak, Çeviriler, metnin gerçek zamanlı çevirisine izin verirken, ikincisi, Yerler, fotoğraf makineniz aracılığıyla yer işaretlerini belirlemenizi sağlar. SmartThings, Ses Kaydedici, Dosyalarım, İnternet, Samsung Sağlık, Galaxy Sağlık ve Samsung Gear gibi normal Samsung uygulamaları da bu başarılı cihazlardaki yerini almış.





PAYLAŞ