Galaxy S9 4K Video Boyutları Belli Oldu - Haberler - indir.com

Galaxy S9 4K Video Boyutları Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-21 16:22:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Samsung'un yeni Galaxy S9 amiral gemisi serisi kamera yetenekleri ile ön plana çıkan bir model oluyor. Özellikle değişken diyafram değeri ile dikkatleri çeken cihazın üst seviye video çekim yeteneğide yer alıyor. Bu kapsamda Galaxy S9 ile çekilen videoların boyutları da bir hayli yüksek oluyor. Teknoloji devi Samsung'un kamera odaklı yeni serisi piyasaya 'Kamera Yeniden Tasarlandı' sloganı ile sunulmuştu. Şimdi ise cihazların çekilen videolardaki boyutları belli oldu.

Galaxy S9'da baktığımızda 4K ve 108P video seçeneklerinde 60 ile 30 FPS şeklinde çekim yapılabiliyor. Galaxy S9 varolan ayar olarak 30 karede geliyor ve Kamera > Ayarlar > Video boyutu > UHD seçeneklerini izleyerek 60 FPS değerine getirebilirsiniz. Videoların boyutlarını daha kullanılabilir bir hale getirmek adına sıkıştırma teknolojisi olan HEVC'nin kullanıldığı belirtiliyor. Bu noktada 4K 60 FPS videoların boyutları daha düşük olabiliyor. 4K 60 FPS videolar 1080p 60 FPS videolara göre 1.5 kat daha fazla boyuta sahip oluyorlar.

Ancak 3-4 dakikalık bir video 1 GB boyutlara kadar gelebiliyor. Dahili depolamaların yetersiz kaldığı alanlarda yüksek kapasiteli videoların cihazlarda oldukça yer kapladığı biliniyor. Bu noktada ek hafıza kartları ile üreticiler tüketicilere çözüm sunmaya devam ediyor.





PAYLAŞ