Galaxy S8'de Ekran Nasıl Ölçeklendirilir? - Haberler - indir.com

Galaxy S8'de Ekran Nasıl Ölçeklendirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-17 17:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Yazılım

Samsung'un yeni amiral gemisi ailesi olan Galaxy S8 serisi teknik özelliklerin yanı sıra ilginç ekran oranı ile dikkatleri çekmişti. Güney Koreli şirket, Mart ayı sonlarında resmi olarak tanıttığı cihazları bu ay sonu ile satışa sunacak. Galaxy S8 modelinin ABD versiyonunda Snapdragon 835 model işlemci kullanılırken diğer tarafta ise Exynos 8895 Octa yonga setini kullanıyor. Yeni model 4 GB RAM, 64 GB dahili depolama ile gelirken 3000 mAh'de pil boyutuna sahip olacak. IP68 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklı olan modelin arka yüzeyinde 12 megapiksel ön yüzeyinde ise 9 megapiksel kamera bulunuyor.

Cihaz 18.5:9 gibi ilginç ekran oranına sahipken bu ekran 1440x2960 piksel çözünürlük sunuyor. 5.8 inç büyüklük ile gelen bu ekranda bazı zamanlar çeşitli uygulama yada oyunların açılmasında bazı hatalar meydana gelebilir. Bu noktada sizlere Galaxy S8'de ekranı ölçeklendirme işlemlerinden bahsedeceğiz. Oyun ve uygulamalar genel olarak 16:9 oranına uygun olduklarından dolayı bazı oyun ve uygulamaları açtığınızda üst ve alt bölümde siyah çubukları görebilirsiniz. Bu noktada ekranı tekrardan boyutlandırma işlemleri yapmanız gerekmektedir.

Galaxy S8 Ekranı Ölçeklendirmek

Yapacağımız bu işlemler ile tam ekran modunda açılmayan oyun ve uygulamaların sorununu ortadan kaldıracağız. İlk öncelikle Galaxy S8 telefonunuz üzerinden işlemleri yapmaya başlayalım.

  • İlk etapta Ayarlar menüsüne girerek işlemlere başlayın.
  • Buradan gelen ekranda Ekran seçeneğine erişin.
  • Gelecek olan seçenekler arasında full ekran uygulamaları bölümüne girin.
  • Bu kısımda gelecek olan uygulama ve oyun listesinden tam ekran modunda açılmasını istediğiniz uygulamaların anahtarlarını aktif edin.

Bu alandan yapacağınız bu etkinleştirme işlemi ile artık açacağınız oyun ve uygulamalarda oluşan siyah şeritlerin ortadan kalktığını göreceksiniz.





PAYLAŞ