Galaxy S7 Uygulamasında Galaxy S8 Gözüktü - Haberler - indir.com

Galaxy S7 Uygulamasında Galaxy S8 Gözüktü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-23 16:42:17
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung'un Note 7 serisinde yaşadığı olumsuzlukların ardından geçtiğimiz saatlerde bizimde haberini yaptığımız yeni bir iddia ortaya atıldı. Söylenene göre patlama sorunlarından dolayı piyasadan çekilen Note 7 modeli önümüzdeki aylarda yenilenerek tekrardan satışa sunulacak. Henüz resmi bir açıklama bulunmazken Note serisi hakkındaki bu gelişmenin arından Samsung, yakın zamanda düzenlenecek olan MWC 2017 etkinliği ile S serisi modellerinin yeni amiral gemisi modeli olan S8 cihazı hakkında tasarım sızıntıları meydana geldi. Galaxy S7 için hazırlanan ancak henüz yayınlanmayan Secure Folder uygulamasının yeni bir versiyonu internete düştü. Bu uygulama belirlenen kişi klasörlerini ve uygulamaları parmak izi tarayıcısı ile güvenlik altına alabiliyor.

Klasör şifreleme ve veri güvenliği için önemli bir özellik olan bu durumdan daha çok dikkat çeken ise bu uygulama yeni amiral gemisi olan Galaxy S8 hakkında çeşitli ipuçları vermekte. Bu sızıntıların donanım detaylarından daha çok yeni modelin tasarımı hakkında bilgiler verdiğini belirtelim. Samsung ön yüzdeki ana menü tuşundan vazgeçerek Galaxy S8 modelinde ön yüzde tuşa yer vermeyecek. Bu nedenden dolayı büyük bir ekranın ön yüzde kaplı olacağı ve dolayısıyla ekran gövde oranın yüksek olacağı düşünülüyor. Yayınlanan Galaxy S7 uygulamasının kullanım kılavuzunda bulunan cihaz tasarımı Galaxy S8'e işaret ediyor denilebilir.

Secure Folder uygulaması ile Galaxy S8 modelinin tasarımı hakkında doğrudan ipuçları verilmesi önemli bir nokta olarak gözüküyor. Bundan daha önce farklı kaynaklardan S8'e ait sızıntılar bulunsada Samsung tarafından en net ipucu bu kullanım kılavuzunda bulunuyor diyebiliriz. Secure Folder isimli bu güvenli klasör uygulaması normal şartlarda Note 7 cihazları için yapılmıştı. Ancak oluşan sorunlardan dolayı Samsung, bu uygulamayı Galaxy S7'e entegre etti ve şimdide yeni amiral gemisi Galaxy S8 ile beraberde sunması bekleniyor.

MWC 2017 ile beraber Galaxy S8 modelinin tanıtılması beklenirken, Güney Koreli firma farklı bir strateji ile beraber MWC 2017'de kısa bir video ve asıl tanıtımın ise Mart ayı sonunda olacağı belirtiliyor.





PAYLAŞ