Galaxy Note 7 Tekrardan Satışa Sunulacak - Haberler - indir.com

Galaxy Note 7 Tekrardan Satışa Sunulacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-23 11:15:16
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Samsung'un büyük umutlar ile piyasaya sürdüğü ancak çeşitli batarya sorunlarından dolayı patlamalara sebebiyet veren bu model Samsung'un elinde patladı diyebiliriz. Gerek satış rakamları gerekse memnuniyet anlamında üst seviye rakamlar beklenirken bu sorunların baş göstermesi büyük bir hayal kırıklığına sebebiyet vermişti. Bu sorunlarından ardından Note 7 serisinin Ekim ayı itibariyle tüm satış ve üretimleri durdurulmuştu. Ancak bazı Güney Koreli kaynaklara göre Note 7 modellerinin yenilenmiş versiyonlarını tekrardan yakın zamanda piyasadaki teknoloji marketlerde görebiliriz. Düşünce ve beklentilere göre yenilenmiş olarak gelecek olan cihazları Haziran ayından itibaren görebileceğiz.

Bu seri ile alakalı ilk sorunlar Eylül ayında aşırı ısınmalara bağlı çeşitli patlamalar ile gün yüzüne çıkmıştı. Tüm modeller toplandı ve batarya değişikliği yapıldı. Ancak bu çözüm tam olarak işlemedi ve sorunlar tekrardan baş göstermeye devam etti. Bunun üzerine Güney Koreli firma Samsung, Note 7 serisinin satışının tamamen durdurulmasına karar aldı. Hali hazırda 3500 mAh kapasiteli batarya'ya sahip Note 7 modelleri yenilenmiş versiyonda 3000 veya 3200 mAh batarya ile piyasaya giriş yapacak. İlk olarak bu yeni versiyon Note 7 modelleri Vietnam ve Hindistan gibi piyasalarda satışa sunulacak.

Samsung ise Note 7'lerin geri çağırılma sürecinden dolayı ortaya çıkan zarar maliyeti azaltma planlarına girdi. Geri toplanan 2.5 milyon adet Note 7 modeli imha yükümlülerinden kurtulmak için böyle bir yola girişildiği belirtilenler arasında. Bu iddialar ile alakalı henüz resmi bir açıklama bulunmasada Note 7 ile alakalı araştırlamaların tamamlandığı ve çevreye olan etkisinin en aza indirilmek için yoğun bir şekilde çalışıldığı belirtiliyor. Note 7 ile beraber yaşanan ekonomik kriz ise kısa bir süre içerisinde çözümlendi ve Samsung imajına leke bırakmadan yoluna S serisi cihazları ile devam etmişti.

Bakalım bu iddialar doğrultusunda önümüzdeki aylarda Galaxy Note 7 modellerini tekrardan piyasada görecekmiyiz göreceğiz.





PAYLAŞ