Foursquare'den Yeni Rozet Sistemi: Expertise - Haberler - indir.com

Foursquare'den Yeni Rozet Sistemi: Expertise

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Sosyal Medya

Mekan keşfine odaklanan yeni yapısıyla önümüzdeki günlerde kullanıcılara sunulacak olan Foursquare, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Logosunu yenileyen servis bu defa mekan keşfinde kullanıcı tavsiyelerini ödüllendirmeye başlayacak.

Hatırlayacağınız üzere geçen Mayıs ayında radikal bir kararla yoluna Swarm ve Foursquare olmak üzere iki farklı uygulamayla devam edeceğini açıklayan Foursquare, bu açıklamanın ardından Swarm uygulamasını yayınlamış ve geçen haftada yenilenen logosuyla, orijinal Foursquare uygulamasının yeni halini tanıtmıştı.

Bugün ise resmi blogu üzerinden yayınladığı bir duyuruyla Foursquare, Expertise adlı yeni sistemini tanıttı. Bu sistem sayesinde kullanıcılar, mekan keşifleri için tavsiyeler bırakmaları karşılığında yeni rozetler ve uzmanlık seviyeleriyle ödüllendirilecekler.

Foursquare Expertise

Expertise özelliğinde yükselmek için gittiğiniz mekanların beğendiğiniz ya da beğenmediğiniz özelliklerini tavsiye olarak bırakmanız gerekiyor. Bu tavsiyeler ne kadar iyiyse ve ne kadar fazla kullanıcı tarafından beğenilirse Expertise seviyeniz de o kadar yüksek oluyor.

Bir örnekle açıklayacak olursak; bir restorana gittiniz ve tavsiye bıraktınız. Foursquare size uzman olmanıza az bir süre kaldığını bildiren uyarılar göndermeye başlıyor. Belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra da restoran uzmanı olabiliyorsunuz.

Foursquare Expertise

Uzmanlaştıktan sonra ise tavsiyelerinizin altında yorumların bir uzman tarafından geldiğini belirtiliyor. Bu sayede de diğer kullanıcılar sizin bıraktığınız tavsiyeleri dikkate almaya başlıyor.

Expertise özelliğiyle bugüne kadar 9 milyondan fazla tavsiye toplandığını belirten Foursquare, bu özellik sayesinde hem mekan keşfini hem de kullanıcı tavsiyelerini artırmayı hedefliyor.

Tamamen ücretsiz olarak mobil cihazlarınızda kullanabileceğiniz mekan keşif uygulaması Foursquare ve konum paylaşım uygulaması Swarm'ı aşağıdaki bağlantılar aracılığıyla indirebilirsiniz.





PAYLAŞ