Take Measure kullandığınız cihazınızın üzerinde yer ala kamerayı kullanarak fotoğraflar üzerinde yer alan nesnelerin boyutunu ölçmenize yardımcı olmaktadır. Bu muhteşem ve enteresan uygulama fotoğrafların şekilleri ve boyutları ne olursa olsun ölçüyor. Bu uygulamaya bir referans olarak A4 kâğıdı kullanmanız yeterli olacaktır.A4 kâğıdının tercih edilmesinin nedeni ise bu kâğıdın ölçüm için en uygun materyal olduğunun düşünülmesi.
Take Measure uygulaması kullandığınız Android cihazlar için oldukça farklı ve kullanışlı bir uygulama olacaktır. Eğer Google Play Store ya da App Store gibi doğru kaynaklardan indirirseniz virüs kapma gibi sıkıntılarla karşılaşmazsınız. Şimdi gelelim bu uygulamayı kullanmanız için neler yapmanız gerektiğine. Take Measure uygulamasını kullanmak istiyorsanız işe uygulamayı indirmekle başlayabilirsiniz.

Take Measure Uygulaması Nasıl Kullanılıyor?
Take Measure uygulamasını kullanmak için telefonunuza ya da tabletinize uygulamayı indirmelisiniz.
Take Measure uygulamasını cihazınıza indirdikten sonra uygulamayı çalıştırmaya başlayabilirsiniz. Uygulama çalıştıktan sonra boyutunu ölçmek istediğiniz materyalleri tespit ederek aralarına bir adet A4 kâğıdı yerleştirmelisiniz.
Daha sonra istediğiniz fotoğrafı çekerek REFERENCE sekmesinden yararlanarak fotoğrafta yer alan A4 kâğıdını tam olarak işaretlemelisiniz. Bu işlem için bir adet tik işareti koymanız yeterli olacaktır.
Tüm bu aşamaları geçtikten sonra MEASURE sekmesine geçiş yapabilirsiniz. Bu işlemden sonra istediğiniz materyal üzerinde boyut ölçme işlemleri yapabilirsiniz.

Take Measure Ölçme İşlemleri Gerçeği Yansıtıyor mu?
Take Measure boyut ölçme işlemlerinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı konusunda gelen sorular nihayet net bir cevaba ulaştı. Ölçme işlemi yaparken kullandığınız A4 kâğıdının boyutu Dünya’nın her tarafında aynıdır.
Take Measure ile ölçme işlemleri yaparken bu boyutların sabit kalacağını düşünerek işlem sonucunun %100 gerçek çıkacağını da unutmamalısınız.

Take Measure Uygulaması İle Hangi Nesneler Ölçülebilir?
Take Measure uygulamasını kullanarak çektiğiniz tüm fotoğraflardaki nesnelerin boyutunu ölçebilirsiniz. Zaten çektiğiniz fotoğraflardaki nesneler A4 kâğıtlarına yansıyacağı için size gerçek sonucu elbette verecektir.
Eğer siz de ölçme işlemleri Take Measure ile yapmak istiyorsanız hemen bu uygulamayı indirerek nasıl çalıştığını öğrenebilir ve teknik bilgilerinizi hızlı ve gerçek bir uygulamayla karşılayabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Fotoğraftan Ölçü Alan Uygulama: Take Measure”

  • Bawer cccc
    20 Nisan 2022 at 06:07

    Fotoğraftan boy ölçümü