For Honor İnceleme - Haberler - indir.com

For Honor İnceleme

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-11-27 00:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

For Honor İncelemesi

For Honor, uzun bir bekleyişin ardından piyasaya sürüldü. PC, PS4 ve Xbox One platformları için raflardaki yerini alan oyun, uzun süredir beklenilen bir oyun türünü takipçilerine sunuyor. Ubisoft'un bu işi oldukça iyi geliştirdirdiğini ve takipçilere son zamanlarda gördükleri en iyi yapımlardan bir tanesini sunduğu söylenebilir. Yolunda gitmeyen bir ayar, bütün oyunu yerle bir edebilirdi. Oyunda herhangi bir değişikliğe gidilmeden, dengeler daha iyi ayarlanarak takipçilere sunuldu.

İçerik

Oyun içerinde üç farklı savaşçı ırkı bulunuyor. Bu ırkların altında da dört farklı karakter bulunuyor. Kendine has özellikleri bulunan bu karakterler, çoğu zaman bu özellikleri avantaj sağlasalar da farklı ırktaki dövüşçüler ile karşılaştıklarında bazen hata verebiliyorlar. Ubisoft bu sistemi, oyundaki dengeyi sağlamak için yerleştirmiş. Tüm bu karakterler ve ırklar kendilerine has oynanış tarzlarına sahipler. Hikaye bölümler, her savaşçı ırka göre düzenlenmiş ve oldukça uzun sürüyor. Şövalyeler ile başlanılan hikayede takipçilere bütün bu ırkların neden savaşta oldukları biraz olsun anlatılıyor ve şövalyelerin kendi içlerindeki mücadelelerden bahsediliyor.

Oynanış Tekniği

Her ne kadar izlerken çok kolay görünse de oyunun dövüş mekaniklerinin bir hayli zor olduğunu ve oyuncunun aynı anda farklı şeyleri gözetmek durumunda olduğunun da altını çizmek gerek. Birebir dövüşlerde daha rahat pozisyonlarda yer alınsa da iki kişiyle ya da daha fazlasıyla dövüşürken, hareketlerin zamanlamasının doğru yapılması gerekiyor.

Guard Mode (Koruma Modu)

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oyun Guard Mode isimli bir sistemle dövüş mekaniklerini oluşturuyor. Bu sistemle birlikte oyuncular, bir başka oyuncu ile karşılaştıklarında LT, L2 ya da CTRL (sırasıyla Xbox, PS4 ve PC) tuşuna basarak, rakiplerine odaklanıyorlar. Bu tuşa bastıktan sonra seçtiğiniz rakibinize göre ekran hareket etmeye başlıyor ve karakteriniz de yine buna göre adımlar atıyor.

Engelleme

Gelen saldırıları engellemek, oyunun ana kurallarından bir tanesi. Bunu yaparken de silahınızın konumunu, rakibinize göre ayarlamanız gerekiyor. Kontrolörlerde bunu sağ joystick ile yaparken, bilgisayar üzerinde Mouse hareketleri ile kontrol etmeniz mümkün.

Saldırı

Saldırılar da For Honor'ın ikinci vazgeçilmez mekaniği. Bunu yapmak için öncelikle rakibe odaklanmak gerekiyor. Ardından rakibin korumaya almadığı tarafını görerek, hafif ya da ağır olmak üzere iki farklı saldırı türünden bir tanesini seçilebilir.





PAYLAŞ