Fişi çekilmeyince, enerji harcamaya devam eden cihazlar - Haberler - indir.com

Fişi çekilmeyince, enerji harcamaya devam eden cihazlar

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-23 22:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Uzun zamandır yapılan araştırmalar neticesinde elektronik aletler hakkında her geçen gün yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Hayatımızı kolaylaştırdığını düşündüğümüz ve vazgeçilmezimin haline gelen bu cihazlar aslında o kadar da masum değil. Fişi çekilmeyen cihazlar hiç durmadan enerji tüketmeye devam ediyor, cihazı yalnızca kapatmak yeterli olmuyor. Bakıldığı zaman büyük paralarmış gibi gözükmeyen bu meblağlar bir araya geldiğinde ve yıllar içerisinde biriktiğinde aslında büyük maddi kayıp anlamına gelebiliyor.  Fişi çekilmediği zaman enerji harcamaya devam eden cihazların başlıcası şunlar;

Kumanda;

Günlük kullanımın bir parçası olan TV, radyo gibi cihazları yönetmemize yardımcı olan kumandalar oldukça enerji tüketiyor. Çoğunlukla izlenilen ya da dinlenilen program bittikten sonra kumandada kapatılan cihazlar büyük maddi kayıplara neden oluyor.  Sadece kumanda kullanımı bile yıllık 90 lira gibi bir maddi kayba neden oluyor.

Televizyon;

Hemen her evin vazgeçilmezi olan TV?lerde enerji konusunda diğerlerinden geri kalmıyor. Kumandadan ya da güç düğmesinden kapatılan TV?ler kendisini bekleme moduna alıyor ve uzun süre enerji tüketmeye devam ediyor. Bu işlemin ise kullanıcılara yıllık 100 lira gibi bir kayıp yaşattığı belirtiliyor.

Şarj Cihazları;

Akıllı cihazların piyasaya çıkması ile son derece önem kazanan şarj cihazları ise şarj etme işleminin ardından prizde tutulmaya devam edildiği takdirde enerji harcamaya devam ediyor.

Bilgisayar;

İnsan hayatını son derece kolaylaştıran bilgisayarlar da oldukça enerji tüketen cihazlar arasında. Kullanım sonrası prizde takılı kalan bilgisayar fişleri kullanıcılarını yıllık 300 lira gibi bir zarara uğratıyor.

Zamanlayıcısı olan ev aletleri;

Fırın, ocak, buzdolabı gibi birçok cihaza yerleştirilen zamanlayıcılar oldukça fazla enerji kullanımı sergiliyor. Bu zamanlayıcısı olan cihazların sürekli açık tutulması da büyük maddi kayıplar anlamına geliyor. Bu cihazları kullanım dışında kapalı tutan kullanıcılar yılda 250 liraya kadar tasarruf yapabilir.





PAYLAŞ