Firefox, iOS uygulamasında veri takibinin önüne geçti - Haberler - indir.com

Firefox, iOS uygulamasında veri takibinin önüne geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-23 09:47:49
Editör : Esat Karaman
Kategori : Donanım

Popüler web tarayıcısı olan Firefox, iOS sürümü için ziyaret edilen sayfaların izlenmesinin önüne geçmek için yeni bir değişikliğe gitti. Mozilla, Firefox iOS tarayıcısına eklediği araç ile artık, ziyaret ettiğiniz sitelere veri paylaşımını kendi tercihlerimize göre ayarlamamız için seçenek sundu. İzleme koruması butonu aktif olduğu zaman Google, Facebook, Yandex gibi şirketlerin, sizin aramalarınızı girdiğiniz şifrlerinizi ve bir çok önemli verileriniz gizliyor ve şirket bu verilere ulaşamıyor bu sayede üzerinizde hiçbir anket yapamıyorlar.

Veri izleme takibi kapatma özelliğini kendi sayfasında duyuran şirket şöylede bir açıklamada bulundu. Şirket; ?Mozilla?da insanların gizliliğine saygı duyulması gerektiğine ve hangi bilgileri paylaşacaklarının kullanıcıların kontrolünde olmasının önemli olduğuna inanıyoruz. Artık kullanıcıların verilerini paylaştıkları şirketlerden istedikleri şey de bu." ifadelerini kullandı.
 
Veri izleme korumasının aslında önemli bir uygulama olduğunu söyleyen şirket; "ekstra bir avantaj olarak, izleme korumasını kullanan çoğu kullanıcı, web içeriğinin birçok web sitesinde artık daha hızlı yüklendiğini ve bu sayede veri kullanımından tasarruf edildiğini ve daha uzun pil performansının sağladığını da fark edecektir." bilgisini paylaştı.




PAYLAŞ