Firefox için Project Quantum duyuruldu! - Haberler - indir.com

Firefox için Project Quantum duyuruldu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-09 11:37:03
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım
Mozilla Firefox için yeni bir web motoru olarak sunulacak Project Quantum, masaüstü ve mobil işletim sistemleri için çok daha gelişmiş bir deneyim vadediyor.

Mozilla Firefox, ileriki dönemde çok daha hızlı ve akıcı bir uygulama olmak üzere kolları sıvadı. Project Quantum adıyla duyurulan yeni nesil web motoru, hem masaüstü hem de mobil işletim sistemlerinde daha iyi bir deneyim sağlayacak.

Project Quantum neler sunacak?

Bir tarayıcının çekirdeği olan web motorunun geliştirilmesi kullanıcı deneyimi anlamında büyük bir öneme sahip. Quantum ise, bazıları Servo projesinden alınmış birçok bileşeni bünyesinde topluyor. Bilmeyenler için Servo, Mozilla tarafından destek verilen ve hem uygulama hem de bütünleşik kullanım için tasarlanmış modern, yüksek performanslı bir tarayıcı motoru.

Proje ile performans anlamında çok daha hızlı sayfa açılması, akıcı olarak aşağı kaydırma işlemi, hızla tepki veren animasyon ve etkileşimli uygulamalar, yoğun içeriklerin başarıyla ve yüksek karelerle idare edilmesi ile ve son olarak da işlemci gücünün en doğru şekilde kullanımı hedefleniyor.

Project Quantum, geleceğin web yapısının taleplerini karşılayacak yeni nesil bir motor olarak geliştirilirken modern cihazların işlem gücünü de arkasına alacak gibi duruyor. Ücretsiz ve açık kaynaklı web motoru Gecko ile başlayacak olan Quantum, motor bileşenlerini değiştirirken, sistem programlama dili Rust ile de yazılmış parçaları da kullanacak.

Peki bizleri heyecanlandıran yeni web motoru ne zaman geliyor?

Firefox?un şu anki web motoru olan ücretsiz ve açık kaynaklı Gecko ile başlayacak olan yeni web motoru, Gecko?nun motor bileşenlerini değiştirecek. Yeni web motorunun ilk versiyonunun Android, Windows, Mac ve Linux için 2017 yılının sonunda geleceği belirtiliyor. Bu motorun daha sonra iOS için de sunulması umulmakta.

 
 

 





PAYLAŞ