Firefox 59 güncellemesi yayınlandı - Haberler - indir.com

Firefox 59 güncellemesi yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-17 11:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Dünyada en çok kullanılan internet tarayıcıları arasında yer alan Firefox  Mozilla Vakfı ve onun alt kuruluşu Mozilla Corparation tarafından geliştirilen özgür ve açık kaynak kodlu bir web tarayıcısıdır.Windows, MacOS, Linux Android ve İOS işletim sistemlerinde kullanılabilen Firefox, Android için Firefox 59 sürümüne yükseltilerek kullanıcılarına sundu. Güncelleme şu an için yanlızca Android işletim sistemine gelirken ilerleyen günlerde İOS sürümü için de güncellemenin geleceği belirtiliyor.

Firefox 59 neler getiriyor ?

Güncelleme ile birlikte bazı avantajlara sahip olacağız. Bunlardan birisi de Frefox' u Android tabanlı akıllı telefonlarda kullanırken bir Assist uygulaması olarak kullanabileceğiz. Bu sayede Home butonuna uzun bir şekilde basılı tuttuğumuzda direk olarak Firefox 59 üzerinden bir arama yapmamız mümkün hale gelecek.

Yukarıda anlattığımız yenilikleri kullanmak isteyen kullanıcılar şu adımı gerçekleştirerek bu hizmetten yararlanabilirler : Ayarlar/Uygulamalar ve bildirimler/ Gelişmiş/ Varsayılan uygulamalar/ Yardım ve ses girişi/ Firefox yönergesi adımlarını eksiksiz olarak uygulamanız gerekmekte.

Bunun yanında Mozilla bundan böyle Firefox 59' un HLS yani HTTP üzerinden yapılacak olan canlı yayınlara destek vereceğini bununla birlikte birçok video sitesindeki oynatıcılar ile uyumlu bir şekilde çalışacağını belirtti.

Ek olarak son güncelleme ile birlikte artık video izlemeniz durumunda tam ekran modunu kullanabilir ve yatar pozisyona geçtiğinizde sizi rahatsız eden bir problem olan sürekli değişen bir pencere yerine sabit bir şekilde videonun keyfini çıkarabileceksiniz.





PAYLAŞ