Feedburner servisinin kurulumu ve ayarları - Haberler - indir.com

Feedburner servisinin kurulumu ve ayarları

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-07 02:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Feedburner, RSS okuyucu servisi olarak yazılarınızın abone olan takipçilerinize mail yoluyla gönderme işlemi diyebilirim. Kuşkusuz her gün kullandığınız arama motoru Google Arama Motoru'nun ücretsiz servisidir. Ayrıca birçok blog ve siteler Feedburner kullanmakta. Sebebi ise blogların olmazsa olmazı gelen ziyaretçilerin yeni yazılardan haberdar olması ve okumasıdır. Bu sistem sayesinde abone olan tüm okurlarınıza yazılarınızı otomatik olarak gönderiyorsunuz. Bunun için ise mail adresinizle giriş yaparak kayıt oluşturmanız yeterli. Ayrıca Feedburner üyeliği ile birden fazla sitenizi aynı hesap üzerinden ekleyebiliyorsunuz. Bu işlemleri takip ettikten sonra artık bir Feedburner kullanıcısısınız. Yalnız bu uygulamayı nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız işte haberimizin asıl konusu şimdi başlıyor diyebilirim. Aşağıda sıraladığım adımları sırasıyla takip ederek nasıl kullanacağınız hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

1-Browser Friendly: Potansiyel abonelerin web tarayıcılarında daha iyi okunabilirlik sağlamak için Theme: ClearFeed (Turkish) seçeneğini seçerek aşağıda "save" butonuna basarak kaydedin. Ayrıca bu sekmenin alt tarafında Content Options yeri vardır. Burada enabled yazan kutuya istediğiniz mesaj veya duyuru yazarak beslemenin başında abonelerinize gösterebilirsiniz.

2-SmartFeed: Yayınladığınız feed'i ziyaretçilerin uygulamasıyla uyumlu bir formata dönüştürür. Bu nedenle "activate" butonuna tıklayın.

3-FeedFlare: Her içeriğin altına basit bir altbilgi yerleştirerek topluluk oluşturmanıza yardımcı olur. Abonelerinizin kolay bir şekilde paylaşmasına olanak sağlayabilirsiniz.

4-LinkSplicer: Bu hizmet, FeedBurner feed'inize, bağlantı toplama hesabınıza eklediğiniz yeni bağlantıları içeren yeni bir öğe ekler. Çok önemli bir detayı var ki bu özellik sayesinde beslemeler istediğiniz imleme sitesinde ekleniyor. İstediğiniz imleme sitesini seçtikten sonra kullanıcı adınızı yazarak "activate" butonuna tıklamayı unutmayın. Ben daha çok de.icio.us ve Digg imleme sitelerini duyduğum için bunlardan birini seçtim. Eğer kullanmıyorsanız hem üye olup hem de beslemelerinizi göndererek sayfanız için faydalı bir iş yapmış olursunuz

 

5-Photo Splicer: Flickr gibi bildiğiniz online resim paylaşım sitelerindeki resimlerinizi yayınlamak için kullanabilirsiniz.

 

6-Geotag Your Feed: Yayınlayacağınız Feedinize konum ekleyerek yerinizi bildirebilirsiniz.

 

7-Feed İmage Burner: Feed yayınınıza renk katarak görsel ekleyebilirsiniz. Kendi resminizi eklemek isterseniz 144 pikselden geniş ve uzun olmaması öneriliyor.

 

8-Title/ Description Burner: Yabancılar için başlığı ve açıklaması karşılanamayan içeriğiniz mi var' Buradan değiştirmeniz mümkün. 

 

9-Convert Format Burner: İstediğiniz formatı seçerek RSS okuyucularınızın sizi takip etmesini sağlayabilirsiniz. "RSS 2.0, ATOM 1.0" gibi.

 

10-Summary Burner: Yazılarınızın bir kısmını göstererek tamamına yönlendirmek için kullanılır. İçeriklerinize Teaser mesajı da ekleyebilirsiniz. 

 

Bu adımları izledikten sonra Feedburner Optimize Bölümü ayarlarını yapmışolacaksınız. Daha sonra 2 adıma geçerek Feedburner Publicize Ayarları'nı nasıl yapacağınızı anlatacağım.

 

  • Yayınladığınız 5 en son yazıyı dönüşümlü olarak gösterebileceğiniz banner'dir. Ayarlamalarını sayfanıza göre değiştirebilirsiniz.
  • BuzzBoost: Blogunuzu başka sitede tanıtmak için javascript kodu verir. 
  • EmailSubscriptions: Blog yazarlarının en çok kullandığı bölüm olarak yeni yazılarınıza e-mail aboneliği sağlar. Sayfanıza form ekleyerek abone olmaları için yönlendirebilirsiniz. Ayrıca kimlerin abone olduğunu görmek istiyorsanız EmailSubscriptions- SubscriptionManagement- ViewSubscriberDetails sıralamasını takip ederek kayıtlı aboneleri inceleyebilirsiniz. Hangi tarihte abone olmuşlar, yazılar aktif olarak gönderiliyor mu' Yazıların gönderilmesini istemiyor musunuz' Hepsini buradan görebilirsiniz.
  • PingShot: Yeni yazılarınızdan arama motorlarına haber vermek için kullanılır.
  • FeedCount: Sayfanıza abone sayısını gösteren bir sayaç eklemenizi sağlar ve abone olmak isteyenleri etkileyecek özelliktir.
  • Socialize: Yeni yazılarınızı Twitter gibi sosyal ağlarda otomatik olarak paylaşmak için kullanılır.
  • ChickiletChooser: Sitenize bu bölümde verilen hazır buton ve kutuları ekleyerek bilgi verebilirsiniz.
  • CreativeCommons: Kar amacı gütmeyen telif hakkınızı koruyan bir şirkettir. Telif hakkınızı saklı tutarak cretive commons lisansı ekleyebilirsiniz. 
  • PasswordProtectorŞifreleme yaparak sadece üye olanların yazılarınızı görmesini sağlayabilirsiniz. Üye olmayanlar RSS bilgilerini göremeyecektir.
  • NoIndexTercih edilmesi sakıncalı bir bölümdür. Arama motorlarının RSS bilgilerinizi engellemesini ister. 




PAYLAŞ