Facebook'un internet.org Projesi Hindistan'da! - Haberler - indir.com

Facebook'un internet.org Projesi Hindistan'da!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-11-26 15:30:18
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Teknoloji

Facebook'un girişim projelerinden biri olan internet.org projesi, dünyada internet olmayan yerlere interneti ulaştırarak oradaki insanların dünya ile bağlantı kurmasını amaçlayan bir proje oalrak dikkat çekiyor. Alınan yeni kararla birlikte internet.org artık Hindistan'da da faaliyet gösterecek.

30 ülkede faaliyetlerine devam eden internet.org, dünyanının internete ulaşamayan bölgelerini araştırıp buradaki insanların uygun fiyatlarla ya da bedava internete kavuşmasını sağlıyor. Hindistan'da faaliyetlerine başlayan proje, Hindistan'da yaşayan insanların Facebook, Facebook Messenger, Vikipedia, Dictionary.com gibi temel servislere girebilmesini sağlayacak. 

internet.org projesi Afrika, Asya ve Latin Amerika gibi internetin yaygınlaşmadığı bölgelerde faaliyet gösteriyor ve sitelerinde verdikleri bilgiye göre dünya nüfusunun 2/3'ü hala internet ile tanışmamış görünüyor.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, internet üzerinde en çok kullanılan servislere bedava ulaşılmasını sağlayacaklarını açıkladı. Bu proje gerçekleştiğinde pek çok kullanıcıyı aynı anda takip edebilmek ciddi bir zorluk yaratabilir fakat Facebook gibi büyük bir şirket, yanına aldığı partnerler ile bu sorunun da üstesinden gelmeyi planlıyor.





PAYLAŞ