Facebook'un herkesi internete kavuşturacak planına ne oldu?	 - Haberler - indir.com

Facebook'un herkesi internete kavuşturacak planına ne oldu?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-21 23:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Facebook ayda 1,15 milyar kullanıcı oranına ulaşıyor olabilir, ancak sosyal ağ çok daha fazla insanı birbirine bağlamaya hevesli. Peki bu konuda ki en büyük bariyer ne? Herkesin internet erişiminin olup olmadığı.

Şimdi baş yönetici Mark Zuckerberg, inisiyatifi - internet.org - gerçekleştirmelerini sağlamayı amaçlayan bir girişim yapıyor. Facebook, Samsung, Qualcomm, Ericsson, Nokia, Opera ve MediaTek ile kurucu ortaklarından biridir.

Bu kuruluşların hedefleri internet erişimi maliyetini azaltmak için teknolojiler üzerinde işbirliği yapmayı içeriyor; veri kullanımlarında daha verimli uygulamalar yapmak; ve internet erişimi sağlamak için yeni iş modellerinde yerel operatör ve şirketlerle ortaklık kurmak.

Zuckerberg, "Yeni gelişmeyi açıklarken," gelişmekte olan ülkelerde bilgi ekonomisini birleştirmek ve birleştirmek için büyük engeller var "dedi.

"Internet.org, bu zorlukların üstesinden gelmek için çalışacak küresel bir ortaklığı bir araya getiriyor; buna, şu anda bunu karşılayamayanlara internet erişimi sağlamak da dahil."

Teknoloji dünyasından birkaç büyük isim, internet.org'un kurucu ortaklarından olmadıkları için dikkat çekici: Google, Apple, Microsoft ve Twitter bunlardan sadece 4 tanesi bu konulara yoğun ilgi gösteriyor.

Internet.org kurucuları, mobil işletmecilerin, sivil toplum kuruluşlarını ve akademik uzmanları geleceğe katılmaları için ikna etme umuduyla, "girişim içinde lider rol oynamayı" beklemelerine rağmen, hiçbir telekom sağlayıcı yok.

Ayrıca Mark Zuckerberg'in 2013 yılında yayınladığı manifesto  o zamanda pek çok kişiyi meraklandırmıştı. Zira manifestonun konusu internet bağlantısının insanın doğal haklarından biri olduğu yönündeydi. Ayrıca manifesto 10 sayfalık bir yazıydı.

Ancak beş 5 sene sonrasında bile yazdığı makalede yapmak istediği pek çok şeyin hala neticesi belli değil. Ayrıca bu makale hakkında da konuşmuyor.





PAYLAŞ