Facebook'tan yeni değişikler geldi! - Haberler - indir.com

Facebook'tan yeni değişikler geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-19 13:05:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya platformu Facebook 2.2 milyar üyesiyle sosyal medya organlarında başı çekiyor. Geçtiğimiz ayda patlak veren kişisel verilerin sızdırılması skandalının ardından üzerindeki baskıların oldukça arttığı şirket zor günler geçiriyor. Kişisel verilerimizi iznimiz olmadan kullanabilen bu şirket Cambridge Analytica adındaki şirkete kullanıcılarının özel bilgilerini satmasıyla ortaya çıkan skandaldan kendisini haklı çıkarmak için , kişisel verilerin sadece kendi platformunda kullanılmadığını diğer platformlarda da kişisel bilgilerin kullanıldığını savunan Facebook, veri gizliliğine dair yeni düzenlemeler yapacağını açıklayarak kullanıcılarının gönlünü almaya çalışmıştı.

Facebook söz ettiği değişiklikleri kullanıma sundu. Kullanıcıların kişisel verilerinin kullanımının daha çok kontrol etmelerine imkan veren bazı değişikliklerle birlikte artık kullanıcılar da kişisel verilerinin gizliliği konusunda söz sahibi olabilecekler. Facebook' un özellikle Avrupa ülkelerinde veri toplama konusunda çok fazla davası bulunurken bununla birlikte AB üyesi ülkelerde yürürlüğe girmesi planlanan Genel Veri Koruma Yönetmeliği isimli yasa ile 25 Mayıs 2018' de kendi önlemini almayı planlıyordu.

Facebook yaptığı değişiklerle kullanıcıların hedefi olan reklamlar için kendi verilerini kullanıp kullanamamaları konusunda kendi kararlarını kendilerinin vermelerini sağlayacak. Yeni yasa ile birlikte hayatımıza girecek güvenlik önlemleri kişileri daha fazla bilgilendirerek bu konuda bilinçlendirmeyi esas alıyor. Facebook' a üye olma adımları sırasında çoğu zaman okumayıp geçtiğimiz kullanıcı sözleşmeleri de bundan böyle daha açıklayıcı olacak. Ayrıca yasalara uygun veri paylaşımı özellikleri de sosyal medya platformuna dahi edilecek.





PAYLAŞ