Facebook'ta sahte haberleri engelleyen Chrome eklentisi! - Haberler - indir.com

Facebook'ta sahte haberleri engelleyen Chrome eklentisi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-28 13:59:26
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Son zamanların en popüler olan sosyal paylaşım ağı Facebook, her geçen gün yeniliklerine bir yenisini ekleyerek hizmet vermeye devam ediyor. Marka kullanıcılarına daha iyi hizmet verebilmek için uygulamaya koyacağı hizmetleri belirli testlerden geçirdikten sonra kullanıma açıyor. Facebook geçtiğimiz günlerde ana sayfa ve Messenger uygulamasını mobil platformda ayırmış ve daha fazla aktif kullanıcı sayısına ulaşmayı başarmıştır. Bununla da yetinmeyene marka Messenger uygulamasına sesli ve görüntülü arama özelliklerini de eklemiştir. Şimdilerde ise marka canlı yayın özelliğini geliştirmek için çeşitli düzenlemeler yapmaya çalışıyor.  Tüm sosyal paylaşım ağlarında yayına konulan camlı yayın özelliği Facebook'ta da geçtiğimiz haftalarda verilmeye başlandı. Marka ise şimdi canlı yayın özelliğinden gelir elde etmenin yolunu açmaya çalışıyor. Şimdilik sadece vakıfların kullanımına sunulan özellik yakın zamanda tüm kullanıcılara açılacaktır.

Kurulduğu ilk andan itibaren tüm interneti Facebook yapma düşüncesiyle hareket eden Facebook kurucuları popüler olan sosyal paylaşım ağlarını kendi bünyesine katmak için çalışmalara başladı. Instagram ve WhatsApp gibi ünlü paylaşım ağlarını satın alarak oluna devam eden marka kullanıcı kitlesini daha da artırdı. Facebook şimdilerde yine bir yenilik yaparak kullanıcılarına daha kaliteli hizmet sunmaya hazırlanıyor. Facebook'ta gezinirken karşınıza çıkan sahte haberlerin daha az yer almasını sağlayacak olan çalışmalar yapıyor.   

Chrome eklentisi Facebook'taki sahte haberleri engelliyor.

Teknoloji devleri olan Google ve Facebook'un ortak çalışması sonucunda Facebook sayfanızda sizi rahatsız eden haberleri artık engelleyebileceksiniz. Teknoloji devi olan marka Google geçtiğimiz günlerde sahte haber yapan sitelerin gelir kaynağı olan AdSense için yeni yaptırımlarını açıkladı. Açıklamaya göre ilerleyen dönemde sahte haber yapan siteler artık Google'dan gelir elde edemeyecekler. Google bunun üzerine sahte haberleri engellemek isteyenler için de Chrome eklentisi yayınladı. Sahte haberlere savaş açan Google B.S Detector adında olan Chrome eklentisi ile Facebook üzerinde görünen sahte reklamları artık engelleyebilecek. Bu eklenti ücretsiz olarak sunulup, Facebook'ta görünen sahte reklamların üzerine ' Bu web sitesi şüpheli bir kaynak olarak kabul edilmektedir' ibaresini eklemeyi planlıyor. Eklentiyi buradan indirebilirsiniz.

 

 





PAYLAŞ