Facebook'ta 'Hediye Çeki Kazandınız' Tuzağı! - Haberler - indir.com

Facebook'ta 'Hediye Çeki Kazandınız' Tuzağı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Teknoloji

İnternet ve sosyal medya uzmanları sürekli olarak sosyal ağlardaki dolandırıcılık olaylarına karşı kullanıcıları uyarıyor. Her türlü yolu deneyen dolandırıcılar bu defa Facebook'ta 'Hediye çeki kazandınız' diyerek kullanıcıları tuzağa düşürmeye başladılar.

Siber Suçlarla Mücadele Polisi'nin yaptığı araştırmaya göre dolandırıcılık şöyle yapılıyor;

Öncelikle siber suçlular Facebook kullanıcısının hesabını korsan yazılım ya da şifre çözümleme sistemleri veya 'şifremi unuttum' linki üzerinden yeniden şifre oluşturmak yoluyla ele geçiriyorlar.

Ele geçirilen hesapta bulunan arkadaş listesindeki kişilerle temas kuruluyor. Ardından da bir teknoloji firmasından hediye çeki dağıtıldığına dair mesaj gönderiliyor. Mesajı onaylayıp cevaplayan kullanıcı, çekilişe katılacağını zannederek, telefonuna gelen kodu arkadaşı sandığı dolandırıcıya yine Facebook üzerinden iletiyor.

Dolandırıcılar ise bu kod sayesinde çeşitli e-ticaret siteleri üzerinden alışveriş yapıyor. Dolandırıldığından haberi olmayan kullanıcı bunun farkına ancak telefon faturası eline geçtiğinde anlıyor. Bu yöntemle dolandırıcılar mobil ödeme yöntemini kullanarak 60 TL ila 200 TL arasında değişen miktarlarda alışveriş yapabiliyorlar.

Facebook'ta 'hediye çeki kazandınız' yalanıyla İstanbul'da, bu yıl dolandırılan 410 kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu.





PAYLAŞ