Facebook, WhatsApp düğmesini Türkiye'de göstermeye başladı - Haberler - indir.com

Facebook, WhatsApp düğmesini Türkiye'de göstermeye başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-02-19 19:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Daha çok işletme sahiplerinin müşterileri ile iletişime geçmesini sağlayan WhatsApp üzerinden mesajlaşma imkanı bulunan 'WhatsApp mesaj gönder' butonları Facebook platformu üzerinde Aralık ayında yayınlanmış ve reklamlar içerisindeki yerini almıştı. Asya, Güney Amerika, Kuzey Amerika ve Afrika bölgelerine sunulan bu özellik bölgesel olarak yayınlanmaya devam etti ve ülkemizde ise gözükmeye başladı. Sayfa sahiplerine gelen bildirim ile belli olan bu durumda artık reklamlarda WhatsApp düğmesi kullanma konusunda bilgilendirme yapıldı.

Facebook kullanıcıları artık reklam platformu üzerinden WhatsApp düğmesi ekleyebilir ve bu düğme ile müşterilerinizi numaranıza yönlendirebileceksiniz. 1 milyondan fazla işletme paylaştığı içeriklerde WhatsApp numarası ekliyorlardı. Bu buton ile beraber işler dahada kolaylaşıyor ve Facebook'un ise bu reklam biçiminden ek bir gelir elde etmesi bekleniyor. Son çeyrek dilimde ise 1.5 milyarlık kullanıcıya erişen WhatsApp platformu bu yeni özelliği ile beraber Facebook işletme hesaplarının vazgeçilmez bir uygulaması olacak.

Facebook platformu 2017 yılını günlük aktif kullanıcı sayısının büyüme oranında kar yerine bazı kayıplar yaşadı. 2018 ile beraber ise başlıca olarak haber kaynağı, içerik ve reklamlara yönelik yaptığı önemli güncellemeler ile sosyal medya istatistiklerini yükseltmeyi hedefliyor. Şimdi ise WhatsApp ve Instagram'a odaklı yenilikler ile Facebok ek gelirler ve yükselişleri hedeflemeye devam ediyor.

 





PAYLAŞ