Facebook Videolarda Otomatik Ses Açacak - Haberler - indir.com

Facebook Videolarda Otomatik Ses Açacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-20 09:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Uygulama

Facebook hanesinde bulunan video oynatma playerı'nda çeşitli güncellemelere giderek değişikliklerde bulunmaya devam ediyor. Yeni gelecek olan yenilik ile artık video otomatik olarak oynatıldığı gibi seside otomatik olarak açık bir şekilde başlatılacak. Mobil tarafında da yenilenecek olan bu durum ile cihazınız sessizde değil ise ve siz Facebook ayarlarından bu durumu değiştirmediyseniz, haber kaynağı gezintiniz sırasında karşınıza gelen video otomatik olarak sesli bir şekilde başlatılacaktır. Bu durum birçok kullanıcı tarafından sinir bozucu olarak karşılansada birçok kişi tarafından da beğenileceğe benzetiliyor.

Henüz bu yenilik gelmeden önce haber kaynağında gezinti sırasında karşınıza çıkan bir video otomatik olarak başlatılırdı. Ancak varsayılan olarak kapalı ses ile başlayan bu videoya dokunduğunuzda sesi de açılıyordu. Facebook ise geçtiğimiz Ağustos ayından beri video seslerinin otomatik olarak açılmasını test ettiğini belirtti. Facebook devam ettiği açıklamasında otomatik olarak açılacak olan bu video seslerinin o an çalan Apple Mısic, Spotify yada diğer mobil uygulamanızın seslerinin kesilmeyeceğini belirtti. Ayrıca bu özelliği zorunlu kılmak istemeyen Facebook, kullanıcı dilerse uygulama ayarlarından bu sesin otomatik olarak kapalı bir şekilde gelmesinin ayarına olanak sağlayacak.

Bu yeni gelen özellik ile kalabalık bir ortamda yada sesin olmaması gereken bir ortamda yapılan haber kaynağı gezinti sırasında açılacak olan ses rahatsız edici olarak karşılanacaktır. Bu özelliğin ise ne işe yarayacağı hakkında Facebook iş ortakları sorumlusu Dan Rose, yaptığı açıklamada insanların zamanla otomatik video oynatma özelliğine alıştığını belirtti ve kullanıcı dilerse ayarlar panelinden 'Haber Kaynağında Videoları Sesle Başlat' seçeneğinin kapatılabileceğinide tekrar hatırlatıyor.

Video seslerinin otomatik olarak açılmasınında video izlenmelerinde artış ve teşvik yapacağı düşünülüyor. Facebook platformuna gelen canlı yayın özelliği ilede video tarafında hareketlenme olan Facebook bu yeniliği ile beklentileri arttırmayı hedefliyor. Ayrıca bu yeni alışkanlık ile kullanıcıların uygulama kullanım biçimlerinide yeniden düzenlemeyi hedefliyor.





PAYLAŞ