Facebook üzerinden iş başvurusu yapılabilecek - Haberler - indir.com

Facebook üzerinden iş başvurusu yapılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-23 14:55:45
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya ağları, son zamanlarda yenilenme anlamında birbiriyle yarış içerisine girmiş durumdalar. Bu yarışta Facebook, diğer sosyal medya ağlarından çok daha önde gidiyor. Sürekli yeni güncellemelerle gündeme gelen Facebook, iş arayan kullanıcılarına da bir kolaylık tanımaya hazırlanıyor. Facebook'un yaptığı duyuruya göre, bu yeni özellikten sonra iş arayanlar ve iş başvurusunda bulunmak isteyenler, bu işlerini Facebook platformu üzerinden halledebilecekler. Böylece Linkedln vb yerlerde kayıt oluşturmaya gerek kalmayacak. Şirketler, bundan sonra sayfalarında iş ilanı verecekler ve bu ilanlardan kullanıcılar iş başvurusunda bulunabilecekler.

Facebook son zamanlarda videolar üzerine yoğunlaştığını açıklamıştı ve bu alanda birçok yenilik getiriyordu. Bu güncellemelerine devam eden Facebook, bu kez iş başvurusunda bulunacaklara kolaylık sağlayacak bir yenilikten söz etti. Bu yeniliğin gelmesiyle beraber, sayfalar, kurumlarıyla ilgili iş ilanlarını Facebook üzerinden paylaşabilecekler. Önümüzdeki haftalar da çıkacak olan yenilik, ilk olarak ABD ve Kanada'da kullanılmaya başlanacak. Aynı zamanda yine bu özellikle iş verenle iş arayan kişilerin arasındaki iletişimin de daha iyi kurulmasına olanak tanıyacak.

İş verenler, iş arayanlarla Messenger üzerinden irtibata geçebilecekler. Bununla beraber başvuracak kişilere tanınan bir kolaylık da, başvuru formları Facebook profili üzerinden doğrudan doldurulabilecek. Aynı zamanda kullanıcıların karşısına çıkacak olan iş ilanlarının kullanıcıların ilgi duyduğu alanlara göre çıkacağı söyleniyor. Takip edilen sayfaların da etkisi olacak. Sadece iş arayanlar için de, hem web sürümünde hem de mobil uygulamada işlerle ilgili özel bir bölüm oluşturulacak.





PAYLAŞ