Facebook Uygulaması İçin Veri Tassarufu Yapmak - Haberler - indir.com

Facebook Uygulaması İçin Veri Tassarufu Yapmak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-11 10:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

Dünyanın en çok kullanıcıya sahip sosyal medya platformu olan Facebook bu noktada internet veri tüketimi noktasında pekte tasarruflu bir uygulama diyemeyiz.  Özellikle facebook'un bir süre önce getirmiş olduğu otomatik oynatılan videolar özelliği ve yüksek kaliteye sahip fotoğraflar bu noktada internet kullanımını üst seviyeye çıkartabiliyor. Bu noktada zaten kısıtlı olan mobil internet paketleri kısa süre içerisinde tükeniyor. Bizde sizlere bu noktada Facebook uygulamasını kullanırken veri tasarrufu yapabileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğiz. Özellikle sosyal medya bağımlısı olan kullanıcılar bu noktada internet paketlerinin çoğunluğunu bu mecralarda zaman geçirerek bitiriyorlar.

Özellikle dünyadaki kullanıcı sayısına baktığımızda Facebook'un yaklaşık 2 milyarlık kullanıcı kitlesi bu noktada yoğunluğu ortaya koyuyor. Bu noktada Facebook üzerinde birçok video içeriklerinin olmasıyla beraber bu durum kullanıcı veri paketlerini oldukça etkiliyor. Bu noktada Facebook için alabileceğiniz internet önlemi ise yine Facebook panelinin içerisinde bulunuyor. Şimdi gelin Facebook uygulamasında tasarruf yapabilmeniz için gerekli çözüm ayarlarına geçelim.

İlk olarak Facebook'ta bulunan otomatik olarak oynayan videoları kapatarak buna karşı bir ilk çözüm adımını gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada Facebook uygulamasını açarak sağ üst bölümden seçenekler menüsüne erişin. Oradan aşağıya inerek 'Yardım ve Ayarlar' menüsünü bulun ve burada uygulama ayarları altında bulunan otomatik video oynatma ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Veri kullanımını azaltmak için ise Veri Tasarrufu bölümüne girin ve bu modu aktifleştirin. Bu noktada internet kullanımınız Facebook için kısıtlanarak bir tasarruf sağlamış olacaksınız.





PAYLAŞ