Facebook, Twitter ve Instagram kullanıcı bilgilerini mi paylaştı - Haberler - indir.com

Facebook, Twitter ve Instagram kullanıcı bilgilerini mi paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-10-22 09:53:52
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Facebook, Twitter ve Instagram kullanıcı bilgilerini paylaşmakla suçlandı

Son yılların en önemli sosyal hizmet ağları içinde bulunan ve dünyayı birbirine bağlayan iletişim platformu olan Facebook her geçen güne daha da iyi hizmet verebilmek amacıyla hizmet politikasını genişletiyor. Son yılların en popüler sosyal medya ağları olan Twitter, Instagram ve Facebook polis tarafından kullanılmakta, yani bir nevi sosyal gözetleme platformu olan Geofeedia ile kullanıcı verisi paylaşmakla suçlanıyor.

Son zamanlarda sosyal paylaşım platformları üzerinde en çok tartışılan konulardan birisi de platformların ne kadar güvenli olduğu ve kullanıcı bilgilerini ne kadar sakladığıdır. Son zamanların en ünlü sosyal paylaşım ağları içinde olan Facebook, Instagram ve Twitter'ın da bu güvenlik değerlendirmesine tabi tutulduğu biliniyor. Geofeedia'nın bu platformlardan 'sivil huzursuzluğu ve olası suç yaratabilecek bir ortamı' gerekçesiyle kullanıcı verilerini alması, sosyal medyadaki kullanıcı paylaşımlarının içeriğini öğrenebilmek ve azınlıkların bulunduğu alanlardaki protestoları önceden bilmek adına kullanıyor.

Bu konu üzerine yapılan araştırma değerlendirmeleri

Kullanıcı verisi paylaşımını önlemek adına önlemler alınmadığını gösteren araştırmalardan birisi de ABD'de hizmet veren Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nin (ACLU)'nun yaptığı araştırmadır. ACLU'nun Şikago merkezli Geofeedia, geliştirdiği gözetleme raporu yayılandı. Araştırma merkezi Instagram, Twitter ve Facebook gibi sosyal platformların kullanıcı bilgilerini, konumlarını ve kişisel verileri emniyet güçleriyle paylaştığı söyleniyor. Yayınlanan araştırmaya göre: ' Instagram ve Facebook'un, geliştiricilerin kullanıcı bilgilerini gözetleme amacıyla kullanımını önlemek için bir kamu politikaları bulunmamaktadır. Ama Twitter'ın politikalarından birine göre, Twitter verileri, kullanıcıları takip etmek, incelemek ya da gözetlemek için kullanılamaz. ' deniliyor.  Araştırma sonuçlarının yayınlanmasının ardından, Facebook üzerinden açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre Geofeedia'nın erişebildiği verilerin kullanıcıların herkese açık olan paylaşımlarından olduğu yönünde bulunuyor. Diğer yandan Twitter'ın küresel kamu politikası ekibi Policy ise, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Gefeedia'nın veri erişiminin askıya alındığını bildirdi. Bunun yanı sıra Geofeedia'dan yazılı açıklama geldi. Açıklamaya göre; Geofeedia kullanıcı gizliliğine önem vermekle birlikte içlerinde emniyet güçlerinin de bulunduğu bazı müşterilere toplumsal güvenliği sağlamak adına önemli platform sunuyor. Marka ifade özgürlüğünü engelleyecek her türlü politikalara sahip bulunuyor.

 





PAYLAŞ